Kena Sound Mengundi Atau Tidak Oleh Netizen, Nur Sajat Beri Penjelasan!

Malaysia meraikan keputusan Pilhan Raya Umum ke-14 (PRU14) hari ini dan pastinya, sebilangan netizen menyambut keputusan dengan pelbagai cara selain bertanya itu dan ini kepada selebriti Malaysia.

Antara yang menarik perhatian kami ialah komen pedas yang diberikan pengasas kosmetik yang kini bergelar penyanyi, Nur Sajat.

Komen yang diberikan penyanyi Makhluk Penggoda kepada salah seorang pengikutnya di platform FB itu adalah berkenaan dengan lokasinya membuang undi bagi PRU kali ini.

IKLAN

Ada beberapa pengguna media sosial bertanya sama ada Sajat ada mengundi atau sebaliknya. Malah tidak kurang yang bertanya di manakah dia bakal membuang undi.

Bagaimanapun, Sajat dilihat memberi komen terhadap salah satu pertanyaan yang diberikan. Ini katanya apabila dia dikatakan bakal membuang undi di Sitiawan, Perak;

“Saya tak mengundi..saya pun bukan duduk kat sitiwan…saya dudukndi kota damansara!!! Kat sitiawan tu saya last duduk time umur 16 tahun..plz lah nak buat info2 nak aibkan org yer…

 

“Pi tanya org sitiawan!!! Berapa lama saya balik sana!!!sebab keluarga kami semua pindah kl…sitiawan tu cuma tinggal kenangan..tq,” tulisnya sambil disusuli dengan tanda palang #hates.

IKLAN

Difahamkan, pertanyaan yang diutarakan netizen itu adalah berkait rapat dengan butiran daftar pemilih yang dikatakan milik Sajat mulai tular di internet.