Awal semalam, pelakon yang juga anggota kumpulan One Nation Emcee (ONE), Sabhi Saddi ada berkongsi foto di Instagram yang merakamkan dirinya sedang melakukan rawatan fisioterapi di bahagian belakang badan.

Berdoa agar tiada perkara serius yang berlaku, perkongsian salah seorang peserta program Gegar Vaganza musim keenam (GV6) itu nyata mengundang perhatian peminat.

Menjelaskan lanjut mengenai masalah yang dialami, bintang berusia 35 tahun ini memberitahu, dia mengalami sakit belakang dan pernah melakukan pembedahan sebelum ini.

“Kemungkinan ada bengkak di bahagian urat. Pagi sebelum konsert, saya ada jalani fisioterapi untuk melegakan otot.

“Menurut mereka, apa yang berlaku ada kaitan dengan urat kerana otot terlalu ‘stress’… ketat sangat. Jadi salah satu pilihan yang boleh dilakukan ialah regangkan otot.

IKLAN

“Sejak Jumaat lagi ia sudah rasa sakit. Sama sesi latihan pun saya sudah beritahu kekangan yang dialami dan mereka semua faham. Akan tetapi saya tetap mahu semuanya berjalan dengan baik,” katanya kepada MH.

“Kemungkinan Ada Bengkak Di Bahagian Urat. Pagi Sebelum Konsert, Saya…,” – Sabhi Saddi Perjelas Status Kesihatan
Ditanya mengenai kekangan yang dihadapi salah seorang anggotanya, Mimi mewakili ONE akui memahami situasi Sabhi yang perlukan rehat terlebih dahulu sebelum memikirkan siangan konsert minggu seterusnya.

“Kami perlukan rehat selepas ini dah sudah tentu Sabhi kena rehat dan selepas ini kami akan jalankan juga tugas yang telah diamanahkan.

IKLAN

“Tambahan pula dia vokal utama untuk minggu kelima ini. Apa pun, untuk minggu hadapan ia terpulang juga kepada kreativiti yang akan kami lakukan, insyaAllah.

Cuma sekarang kita berikan ruang buat Sabhi untuk rehat dulu,” terang Mimi.

“Apa yang berlaku, pasti akan ada cara untuk atasinya. Setiap minggu melakukan persembahan bersama buatkan kami lebih kuat,” kata Jojo pula optimis.

IKLAN

“Kemungkinan Ada Bengkak Di Bahagian Urat. Pagi Sebelum Konsert, Saya…,” – Sabhi Saddi Perjelas Status Kesihatan

Membuat persembahan meyakinkan menerusi lagu Makhluk Tuhan Paling Seksi nyanyian asal Mula Jameela, ONE mendapat sorakan gemuruh penonton selain reaksi positif para juri profesional.

ONE menduduki ranking ketiga secara keseluruhan pada minggu kelima konsert dengan mengumpul markah sebanyak 73 peratus.

Kesemua peserta diadili dua juri profesional iaitu Datuk Ramli MS dan Hetty Koes Endang, sementara pengarah terkenal, Datuk Yusof Haslam ditampilkan sebagai juri jemputan.

Jangan ketinggalan untuk menonton siaran secara langsung GV6 di Astro Ria dan Ria HD dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Shah Alam setiap Ahad, jam 9.00 malam.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI