Ibu tiri Ahmad Firdous, Siti Fatimah Suberi memaklumkan keadaan kesihatan Firdous kini bertambah baik.

Bagaimanapun, abang kepada penyanyi, Allahyarham Siti Sarah itu yang kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Serdang, Selangor akibat Covid-19 masih belum dibenarkan pulang ke rumah.

“Alhamdulillah tahap kesihatannya semakin baik. Kami satu keluarga baru saja membuat panggilan video dengannya hari ini.

IKLAN

“Kalau sebelum ini keadaannya agak lemah dan tidak boleh banyak bercakap, tapi kali ini pertuturannya semakin jelas dan lancar,” katanya.

Menurut Siti Fatimah, Firdous kemungkinan akan ditahan wad untuk beberapa hari kerana doktor mahu memantau tahap kesihatannya.

IKLAN

“Kemungkinan untuk dia keluar hospital ambil masa beberapa hari lagi. Ini kerana, saya dimaklumkan doktor mahu memantau keadaan kesihatannya supaya dia tiada sebarang penyakit atau jangkitan lain.

“Insha-Allah semuanya akan baik-baik saja. Saya percaya dia kuat dan boleh melawan penyakit ini supaya boleh dibenarkan pulang bertemu keluarga,” katanya.

IKLAN

Terdahulu Firdous ditidurkan di ICU hospital berkenaan berikutan kondisi paru-parunya tidak baik. Malah, doktor memaklumkan situasi yang dialami Firdous hampir sama dengan Siti Sarah sebelum ini.

Bagaimanapun, semalam Firdous sudah sedarkan diri dan menunjukkan perubahan positif apabila mampu mengukir senyuman dan membuat panggilan video dengan isteri, bapanya Raissuddin Hamzah dan abang iparnya, Shuib.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI