Kata orang, seseorang wanita itu tampak lebih manis bila mengenakan tudung bawal. Betul ke? Hehe, terpulanglah pada citarasa masing-masing, yang penting apa jua fesyen yang digayakan haruslah menutup aurat selari dengan kehendak agama.

Bagi penyanyi terkenal, Wany Hasrita, dia juga lebih senang mengenakan tudung bawal berbanding selendang.

Berdoa Dan Redha Sahaja!

“Kalau Okay Alhamdulillah.. Kalau Tak Okay Redha Je..” – Wani Hasrita Hanya Mampu Berserah! “Kalau Okay Alhamdulillah.. Kalau Tak Okay Redha Je..” – Wani Hasrita Hanya Mampu Berserah!

Sempat bertanya caranya mengekalkan ‘awning’ tudung sepanjang hari, pelantun lagu Pedas itu ternyata ada jawapannya yang tersendiri.

IKLAN

“Berdoa je. Itu je boleh! (ketawa) Dan selain daripada itu, of course boleh spray (hijab starch) tapi saya tak berapa suka menggunakannya kerana ia akan membuatkan tudung menjadi terlalu keras.”

“Kita harus pandailah menggunakannya. Tapi yang paling normal adalah dengan berserah. Hari ini kalau tudung okay, okay. Kalau tidak reda sahajalah. ”

IKLAN

Teringat dulu waktu zaman sekolah ada yang siap masukkan plastik ke dalam tudung supaya terletak cantik.

IKLAN

Boleh ’emo’ seharian tau kalau tudung tak menjadi! Jadi yang mana sailihan anda? Bawal atau selendang?

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI