Penyanyi, Datin Alyah ada memberikan kata-kata pendapat dan nasihat mengenai isu rumah tangga penyanyi Aliff Aziz dan Bella Astillah yang semakin tular di laman media sosial.

Ditanya media mengenai apa komennya terhadap isu berkenaan, Alyah yang sudah lebih enam tahun mendirikan rumah tangga bersama Datuk Ramli MS memberitahu, setiap ikatan perkahwinan akan tempuhi pelbagai cabaran dan dugaan.

“Setiap rumah tangga ada dugaan dia, kena hargai pasangan kita sebab kita tak tahu tau, mungkin hari ini kita boleh tengok dia, mempermainkan dia, melukakan perasaan dia.

“Kalau Allah ambil dia sekelip mata, kita bayar dengan segala harta kita pun tak ada guna. Jadi, apa yang Allah bagi tu kita kena hargai.

IKLAN

“Kalau ditanya saya mengenai Isu Aliff dengan Bella, ini memang dugaan untuk mereka.

“Doa saya dengan apa yang terjadi ada hikmah di sebaliknya, dan dia saya juga semoga pasangan ini dapat melaluinya sebaik mungkin,”kongsi Alyah kepada MH.

IKLAN

Terdahulu, Alyah telah ditemui pada majlis pelancaran muzik video ‘Seloka Hari Raya’ yang turut membariskan di bawah naungan Warner Music Malaysia, di Hotel Royal Kuala Lumpur pada Selasa.

IKLAN

Antara artis lain yang terlibat dalam pembikinan muzik video ini ialah Andi Bernadee, Yasin Sulaiman, Kucaimars, Amir Hasan, Ajak Shiro dan ramai lagi.

View this post on Instagram

My 1st pic with iPhone Great……✌?

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

https://www.instagram.com/p/BxfCYptg1GF/