“Kadang-Kadang Kita Teralpa, Terhanyut…” – Martabat Agama Islam Disanjung Tinggi, Erra Fazira Titip Nasihat Suci

Pelakon dan penyanyi, Erra Fazira ada memuat naik sepotong rakaman video berunsur nasihat kepada peminatnya menerusi akaun Instagram.

Erra atau nama sebenarnya, Fazira Wan Chek telah berkongsi kata-kata nasihat yang disampaikan bintang Youtube terkenal Korea Selatan, Daud Kim.

Menerusi rakaman video tersebut, Daud Kim antara lain ada berkongsi mengenai kebaikan serta keindahan agama Islam.

“A very simple message frm oppa Haishhhhh ni yg buat nak gi Korea ni.. . . Lee Min Ho.. tunggu aku datangggggg… !!

IKLAN

“Alhamdulliah semakin ramai yg mula buka mata pada Islam.. Andai agama lain, bangsa lain, negara lain bole lihat “istimewa”nya Islam.. janganlah hendaknya umat Islam sendiri mengaibkan Islam dan merendah2kan Islam.. sbg manusia biasa, mungkin kdg2 kita teralpa, terhanyut.. maka sama2lah kita saling mengingati andai ada yg terlupa. .,” tulisnya.

Bukan itu sahaja, bintang filem Sembilu ini turut memberi nasihat kepada peminatnya untuk menegur antara satu sama lain dengan cara yang berhemah.

“Lihat diri, keluarga, audara mara, rakan taulan kita dulu.. Tapi andai nak menegur, tegur lah cara berhemah.. tegurpun ada adab tau apatah lagi andai nak menegur bukan keluarga atau bukan kenalan kita sendiri.

“Bila betul cara menegur, InsyaAllah mudah2an tiada yg tersinggung atau percent teesinggung mengecil dan matlamat menegur pun tercapai.

“Bukan apa.. ada sedikit kerisauan dihati bila melihat pelbagai ragam dan “semangat” di media social skrg.

IKLAN

“Harap kita sama2 ingat tanggungjwb kita sbg DUTA ISLAM di laman social. Jom kita perbaiki diri dan spread love dgn keindahan Islam .,” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Haishhhhh ni yg buat nak gi Korea ni.. 😍🥰 . . Lee Min Ho.. tunggu aku datangggggg… !!! 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🤭😄 . Alhamdulliah semakin ramai yg mula buka mata pada Islam.. Andai agama lain, bangsa lain, negara lain bole lihat "istimewa"nya Islam.. janganlah hendaknya umat Islam sendiri mengaibkan Islam dan merendah2kan Islam.. sbg manusia biasa, mungkin kdg2 kita teralpa, terhanyut.. maka sama2lah kita saling mengingati andai ada yg terlupa. . . Lihat diri, keluarga, audara mara, rakan taulan kita dulu.. Tapi andai nak menegur, tegur lah cara berhemah.. tegurpun ada adab tau apatah lagi andai nak menegur bukan keluarga atau bukan kenalan kita sendiri.. Bila betul cara menegur, InsyaAllah mudah2an tiada yg tersinggung atau percent teesinggung mengecil dan matlamat menegur pun tercapai..😊🥰 . Bukan apa.. ada sedikit kerisauan dihati bila melihat pelbagai ragam dan "semangat" di media social skrg.. Harap kita sama2 ingat tanggungjwb kita sbg DUTA ISLAM di laman social . . jom kita perbaiki diri dan spread love dgn keindahan Islam ❤🥰 . .

A post shared by Erra Fazira (@errafazira) on

Video: Instagram Erra Fazira