“Jika Perlu Merangkak Untuk Mencapainya, Buatlah,” – Tujuh Tahun Bertudung, Ini Perkongsian Sharifah Aleya

Tiada lafaz paling sempurna selain memanjatkan kesyukuran apabila berjaya istiqamah mengenakan hijab dan berhijrah ke arah kebaikan.

Kongsi Sharifah Aleya, hari ni merupakan ulangtahun ke-7 penghijrahannya yang penuh cabaran dan perjalanan masih terlalu jauh.

Perkara tersebut disampaikannya menerusi Instagram.

“Alhamdulillah, 7th anniversary of my Hijrah. Filled with ups and downs, moments of doubt in myself, moments of weaknesses. Dalam masa 7 tahun ni, aku rasa perubahan kearah kebaikkan aku ni belum sampai separuh pun lagi. InshaAllah, sis terus coba.”

IKLAN

Tegasnya, setiap wanita akan melalui fasa untuk berubah. Dan apabila terdetik untuk berhijrah, terus lakukannya walaupun sedikit. Jika perlu merangkak untuk mencapainya, buatlah.

“Setiap wanita akan melalui moment “nak berubah” dia. Some will have it easier than others. Kalau susah lah jalanNya, congratulations in advance for staying on the path. But in all honesty, kalau dah terdetik moment “nak berubah” tu, do it! Baby steps pun, go for it!

“Confirm akan ada yg cakap “kau tak mampu”. Tapi moment tu terjadi kerana Allah yg buatkan kita rasa “kau mampu”! So mu nak dengar cakap siapa Jah!?! Berjalan, merangkak lah kalau perlu, janji jalan tu kearahNya.

“May this Ramadhan be a starting point for all of us to be that much better, to be that much closer to Him. –
رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ

Our Lord, let not our hearts deviate after You have guided us and grant us from Yourself mercy. Indeed, You are the Bestower.
[3:8]

Ramadhan Kareem.
5/5/2019,” kongsinya.

IKLAN

View this post on Instagram

Alhamdulillah, 7th anniversary of my Hijrah. Filled with ups and downs, moments of doubt in myself, moments of weaknesses. Dalam masa 7 tahun ni, aku rasa perubahan kearah kebaikkan aku ni belum sampai separuh pun lagi. InshaAllah, sis terus coba… – Setiap wanita akan melalui moment "nak berubah" dia. Some will have it easier than others. Kalau susah lah jalanNya, congratulations in advance for staying on the path. But in all honesty, kalau dah terdetik moment "nak berubah" tu, do it! Baby steps pun, go for it! Confirm akan ada yg cakap "kau tak mampu". Tapi moment tu terjadi kerana Allah yg buatkan kita rasa "kau mampu"! So mu nak dengar cakap siapa Jah!?! Berjalan, merangkak lah kalau perlu, janji jalan tu kearahNya. May this Ramadhan be a starting point for all of us to be that much better, to be that much closer to Him. – رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ Our Lord, let not our hearts deviate after You have guided us and grant us from Yourself mercy. Indeed, You are the Bestower. [3:8] – Ramadhan Kareem. 5/5/2019

A post shared by Sharifah Aleya (@sharifahaleya) on

Sempena kedatangan Ramadan yang mulia ini, semoga hari ini dan mendatang lebih baik daripada semalam.

Foto – Instagram Sharifah Aleya