Selepas namanya diseru, pemilik akaun John Dihani tampil membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pelawak dan pengacara, Shuib diatas tindakannya yang menyebarkan posting berbaur fitnah di media sosial.

Menerusi hantaran terkini di laman Instagram, John Dihani akui kesilapannya yang membangkitkan semula isu mengenai pemergian isteri Shuib yang juga merupakan penyanyi, Allahyarham Siti Sarah.

“Jauh Di Sudut Hati, Saya Menyesal,” – John Dihani Mohon Maaf, Mahu Jumpa Shuib “Jauh Di Sudut Hati, Saya Menyesal,” – John Dihani Mohon Maaf, Mahu Jumpa Shuib

“Saya John Dihani dengan rendah diri dan penuh penyesalan diatas khilaf yang saya lakukan. Dengan ini, ingin membuat permohonan maaf terbuka kepada Abang Shuib dengan penuh ikhlas.

“Berkaitan posting saya pada 30/6/2023 dengan memuat naik gambar poster iklan barang kemas yang memaparkan wajah Abang Shuib. Sehingga posting itu mengundang fitnah ke atas dirinya.

“Dan disebabkan posting feed IG tersebut juga telah mengundang pengguna-pengguna lain meninggalkan komen di posting tersebut,” tulisnya.

IKLAN

Katanya lagi, dia kesal dengan tindakannya itu dan bersedia untuk bertemu dengan Shuib secara empat mata untuk menyatakan permohonan maafnya itu.

“Tindakan saya mengiyakan komen yang ditinggalkan pengguna-pengguna lain pada posting tersebut hingga menjerumus dan membawa kepada fitnah pada Abang Shuib dan arwah isteri.

“Jauh dan ikhlas di sudut hati, sejujurnya saya menyesali tindakan saya berkongsi posting-posting isu semasa yang berlegar dan yang saya ambil dari posting orang ldi Facebook tanpa melihat kesan dan akibat dengan perkongsian yang membuta tuli pada diri Abang Shuib sekeluarga.

IKLAN

“Kepada Abang Shuib, saya harap Abang Shuib sudi terima kedatangan saya berjumpa dengan Abang Shuib untuk membuat permohan maaf secara terbuka diatas kekhilafan saya,” ujarnya lagi.

Sementara itu, dalam satu sidang media tergempar yang diadakan pada Selesa, Shuib menegaskan mahu mengheret John Dihani ke muka pengadilan selepas kurang berpuas hati dengan hasil perbincangan yang telah dilakukan di ruangan ‘direct message’ (DM).

Kata Shuib lagi, dia juga sudah mengenal pasti keberadaan John Dihani dan akan mengambil tindakan susulan.

IKLAN

“Jauh Di Sudut Hati, Saya Menyesal,” – John Dihani Mohon Maaf, Mahu Jumpa Shuib “Jauh Di Sudut Hati, Saya Menyesal,” – John Dihani Mohon Maaf, Mahu Jumpa Shuib

Terdahulu, Shuib telah menerima permohonan maaf daripada seorang individu bernama Zulhairi Osman yang sebelum ini telah menyebarkan fitnah dengan mendakwa pelawak tersebut sebagai anggota Freemason dan mengaitkan kematian isterinya dengan konspirasi vaksin.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram John Dihani

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI