Disebabkan kemelut peribadi melibatkan pengarah, Syamsul Yusof serta pendedahan daripada pelakon, Datuk Aaron Aziz, ramai warga maya kini dikatakan mahu merancang untuk memboikot filem The Original Gangster.

Lantaran itu, salah seorang pelakon filem berkenaan, Sharnaaz Ahmad merasakan tindakan tersebut tidak wajar kerana para pelakon serta kru belakang tabir telah berusaha keras untuk menghasilkan sebuah karya yang berkualiti.

“Jangan Sebab Amarah, Dibunuh Periuk Nasi 60 Orang…,” – Nak Boikot Filem The Original Gangster? Ini Respon Sharnaaz Ahmad

“Nota buat semua yang ingin boikot filem Original Gangster atas sebab personal Syamsul Yusof, untuk menjayakan filem ini bukan sesuatu yang mudah. Banyak hati dan lelah yang telah dicurahkan.

“Ada anak dan isteri ditinggalkan. Kerja dalam bahaya dan buat stunt yang membahayakan. Kualiti yang diberikan oleh semua team dan pengarah adalah yang terbaik Malaysia pernah cipta.

“Bukan gangster yang cuba diangkat tetapi kualiti daripada gambar, pencahayaan serta aksi-aksi yang besar dan di luar skala biasa filem Malaysia,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan oleh bapa kepada seorang cahaya mata itu menerusi sebuah hantaran di Instagram Stories.

IKLAN

“Jangan Sebab Amarah, Dibunuh Periuk Nasi 60 Orang…,” – Nak Boikot Filem The Original Gangster? Ini Respon Sharnaaz Ahmad “Jangan Sebab Amarah, Dibunuh Periuk Nasi 60 Orang…,” – Nak Boikot Filem The Original Gangster? Ini Respon Sharnaaz Ahmad

Katanya lagi, jangan disebabkan tindakan beberapa individu, semua pihak yang terlibat di dalam filem ini akan menerima kesannya.

“Jadi, sahabatku sekalian, aku yakin jika Malaysia tak mampu hargai karya dan penat lelah setiap kru, pelakon dan pengarah hanya disebabkan mulut satu dua orang yang ingin menghancurkan pengorbanan kami, itu sangat tidak adil.

“Di sini, aku sebagai pelakon, bagus atau tidak. Itu letak tepi. Ini soal tanggungjawab.

IKLAN

“Berlakon di Malaysia tak mungkin ada rumah mahligai atau swimming pool besar padang bola tapi kami berkarya sebab minat dan rasa tanggungjawab,” ujarnya lagi.

Pada masa sama, Sharnaaz turut memohon semua pihak untuk berfikir masak-masak sebelum membuat sebarang keputusan.

“Jangan Sebab Amarah, Dibunuh Periuk Nasi 60 Orang…,” – Nak Boikot Filem The Original Gangster? Ini Respon Sharnaaz Ahmad

“Jadi, fikirkan sejenak, tergamak kah? Anda kena ingat wahai sahabatku sayang, ramai lagi mulut dalam team Original Gangster perlu disuap seperti anak-anak dan isteri.

IKLAN

“Jangan sebab amarah anda, dibunuh periuk nasi 60 orang lagi di belakang tabir ini,” katanya lagi.

Terdahulu, menerusi satu ciapan di laman Twitter pada Khamis, Sharnaaz memaklumkan dirinya akan terus memberikan sokongan penuh dan menunjukkan rasa hormat terhadap Syamsul meskipun dia terpalit dengan pelbagai kontroversi.

“Jangan Sebab Amarah, Dibunuh Periuk Nasi 60 Orang…,” – Nak Boikot Filem The Original Gangster? Ini Respon Sharnaaz Ahmad

Malah, Sharnaaz turut menegaskan dia dan rakan-rakan pelakon yang lain tidak akan mengundurkan diri sebaliknya akan menyelesaikan tanggungjawab yang telah diamanahkan.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Sharnaaz Ahmad

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI