“Jadi Kenapa Perlu Kacau Kami,” – Biar Belum 100% Pulih Dari Sihir, Hafiz Mahamad & Syafiqah Aina Tak Lelah Nak Terus Sebar Kebaikan

Mengakui gangguan dan sakit misteri yang dialami masih belum sembuh sepenuhnya, personaliti media sosial dan usahawan, Hafiz Mahamad bersama isteri, Syafiqah Aina mendedahkan mereka perlu terus kuat serta percaya dengan Allah SWT.

Menurut Hafiz, meski ujian melanda, dia dan isteri cuba untuk terus menyebarkan kebaikan kepada semua orang.

“Melihat kepada keadaan isteri pada ketika itu, sebagai suami saya rasa sedih, marah dan rasa nak berdendam pun ada. Bagaimanapun bila berlaku hal sedemikian, ia buatkan kami sedar bahawa kita tidak perlu balas dengan cara serupa.

“Tapi kita terus usaha, tunjukkan yang kita boleh menjadi lebih baik. Boleh dikatakan kami tidaklah 100 peratus sembuh, tapi kami kuat. Apa sahaja yang mereka lakukan, Allah ada dan kami akan terus berjuang,” katanya.

“Buatlah macam mana pun, kami akan terus sebarkan kebaikan. Allah akan sayang bila kita sebarkan kebaikan. Kalian juga boleh tengok, ramai usahawan yang datang, semuanya orang yang dalam proses ke tahap kejayaan. Jadi kenapa perlu kacau kami.

IKLAN

“InsyaAllah apa pun yang orang akan buat, kami tak kan balas balik. Kami akan terus usaha untuk kejayaan demi kebahagiaan,” katanya ketika ditemui di Ainaa Beauty Annual Gala Dinner di Marriot Putrajaya, baru-baru ini.

Terdahulu, pasangan pempengaruh seikhlas hati menghargai usahawan dengan pelbagai hadiah lumayan termasuk sebuah Proton C50 bersempena dengan ulangtahun kelima Ainaa Beauty.

Pada majlis sama, jenama berkenaan turut memperkenalkan wajah baharu rangkaian produknya dengan reka bentuk botol yang lebih moden, inovatif dan lebih segar.

“Ini merupakan tahun kelima Ainaa Beauty dan majlis ini menjadi malam penghargaan buat usahawan Ainaa yang setia bersama kami. Apa yang kami capai hari ini adalah atas usaha mereka semua juga.

“Rezeki yang Allah berikan bukan untuk saya sahaja, saya percaya ianya untuk dikongsikan dengan mereka yang memerlukan. Bila kita memberi, Allah akan berikan berlipat kali ganda. Itulah formula terbaik untuk orang Islam dan usahawan,” katanya lagi.

Ainaa Beauty turut meraikan individu yang konsisten dan sukses bersama Ainaa Beauty melalui Anugerah Khas Lelaki dan Wanita Inspirasi.

IKLAN

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.