“Ingat Tak Penat Ke Duduk Rumah Uruskan Keluarga,”- Shakilla Khoriri Tak Mengeluh, Cuma…

 

Pelakon Shakilla Khoriri berasa bebas apabila dapat keluar rumah tanpa suami dan anak.

Kongsinya, dia mahukan sedikit kebebasan untuk menengakan fikiran daripada kesibukan menguruskan keluarga di rumah setiap masa.

“AKU bila dapat keluar rumah.
Bebas !
Wey bebas bukan lah kata kau pi mabok ke berfoya2 ke apa tapi BEBAS lah kejap dari sangkar tempat kau kumpul pahala.

“Ingat tak penat ke duk rumah uruskan keluarga walaupun tak PERFECT !
Kemas rumah.
Masak makanan kau laki kau anak kau !
PENAT doh,” tulisnya.

Bagaimanapun, isteri kepada penyampai radio, Fizi Ali itu akui tidak mempunyai pembantu rumah bagi menguruskan keluarganya, sebaliknya dengan keringat dan tenaga dari dirinya sendiri.

“Well aku bukan mengeluh.
Aku cuma cakap benda betul.
Anddddd aku takde bibik atau helper atau siapa2 bantu.
Kerja rumah pun banyak bertimbun macam tak habis nak kemas.
Tapi sekarang alhamdulillah Ameena dah besar sikit. Dah pandai nak main sendiri walaupun hilang aku dari pandangam dia mula dia buat resah gelisah..APOOO !

IKLAN

“Yes thank God Fizi ada jugak membantu walaupun dia ni sejenis tak boleh penat.
Takpa..Lega sikit aku.
At least dia tak hamprak lepas makan tak basuh pinggan sendiri 🤣😂
Choii laki gituh !

“So bila masa aku ada aktiviti kat luar atau kerja masa tu lah sayap maleficent aku nak kembang… ok lah takde lah kau mental dok terperap kat rumah.
Kang hospital sakit mental pulak cite aku,” akhirinya.

View this post on Instagram

#💋• . AKU bila dapat keluar rumah. Bebas ! Wey bebas bukan lah kata kau pi mabok ke berfoya2 ke apa tapi BEBAS lah kejap dari sangkar tempat kau kumpul pahala. . Ingat tak penat ke duk rumah uruskan keluarga walaupun tak PERFECT ! Kemas rumah. Masak makanan kau laki kau anak kau ! PENAT doh. . Well aku bukan mengeluh. Aku cuma cakap benda betul. Anddddd aku takde bibik atau helper atai siapa2 bantu. Kerja rumah pun banyak bertimbun macam tak habis nak kemas. Tapi sekarang alhamdulillah Ameena dah besar sikit. Dah pandai nak main sendiri walaupun hilang aku dari pandangam dia mula dia buat resah gelisah..APOOO ! . . Yes thank God Fizi ada jugak membantu walaupun dia ni sejenis tak boleh penat. Takpa..Lega sikit aku. At least dia tak hamprak lepas makan tak basuh pinggan sendiri 🤣😂 Choii laki gituh ! . . So bila masa aku ada aktiviti kat luar atau kerja masa tu lah sayap maleficent aku nak kembang… ok lah takde lah kau mental dok terperap kat rumah. Kang hospital sakit mental pulak cite aku 😜

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Dalam perkembangan lain, Shakilla kini sedang sibuk melakukan aktiviti di gim bagi mendapatkan bentuk badan ideal selepas melahirkan permata sulung pada Mac lalu.

Terdahulu, Shakilla dan Fizi diijabkabulkan pada Februari 2018 dan dikurniakan seorang anak, Ameena Sofia yang kini berusia 10 bulan.

IKLAN

Foto : Instagram Shakilla Khoriri