Cef selebriti, Datuk Fazley Yaakob tampil membalas kritikan yang diberikan seorang individu mengenai hasil masakannya, baru-baru ini.

Menurut individu berkenaan, dia menyifatkan kek biskut batik hasilan cef selebriti tersebut sebagai yang paling tidak sedap pernah dirasanya.

Tidak melatah, Fazley bagaimanapun menerima komen dan kritikan tersebut dengan hati terbuka, seterusnya cuba untuk memperbaiki kelemahannya selepas ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

“Saya tersenyum sendiri melihat insan hebat seperti Saudara @fazleyjalal berkongsi screen capture kata-kata “Fak Faazley Yaacob” dengan kritikan konstruktif tentang recipe saya.

“Syukur Alhamdulilah, kerana insan sehebat beliau sudi berkongsi dengan khalayak.

“Ramai yang screen-capture mengatakan bahawa sebagai “influencer” beliau tidak sepatutnya berkelakuan sedemikian. Ramai juga yang forward kepada saya menyatakan “Melayu tak boleh tengok Melayu lain lebih”

IKLAN

“Beginilah, saya yakin beliau berniat baik. Mungkin itu adalah cara beliau untuk menegur saya supaya berusaha lebih baik menghasilkan kek batik tersebut,

“Mungkin juga ianya cara beliau untuk mempromosikan produk tempatan untuk support saya, mungkin juga ianya cara beliau untuk bergurau dengan teman2 beliau. Saya lebih gemar bersangka baik daripada mengambil hati,” tulisnya.

Individu Tempelak ‘Kek Batik Paling Tak Sedap Aku Pernah Rasa, F** Fazley Yaakob’. Padu Jawab Balas Tuan Badan!

Dalam pada itu, Fazley atau nama sebenarnya Ahmad Fadzli Yaakob turut berkongsi perihal prinsip yang diamalkan sebagai seorang cef atau tukang masak.

“Saya, seperti dia, gemar memasak. Saya, seperti dia, gemar mencuba resipi-resipi baharu. Saya, seperti dia, gemar merakam video memasak. Dan saya, seperti dia gemar makanan.

IKLAN

“Tetapi saya juga berpegang kepada prinsip saling sokong menyokong semua yang dalam industri yang sama. Saya bekerjasama dengan semua tak kira jenama besar atau yang tiada jenama

“Sebab saya percaya dalam rezeki saya sebagai seorang tukang masak, ada rezeki orang lain juga, baik dari segi pembekal, pembungkus, penghantar, pembeli dan semua yang terkait dari titik A ke titik Z dalam proses penjualan makanan.

“Saya sendiri agak segan untuk mengkritik hasil air tangan orang lain di media sosial. Kerana semua ada citarasa masing-masing kan? Malahan saya sendiri pun masih jauh perjalanan dan banyak yang saya sedang pelajari.

“Prinsip saya tak suka tak apa. Tak sedap tak apa. Biar orang ramai yang bagi pendapat sendiri. Asalkan saya tidak berkongsi apa2 yang boleh melukakan hati sesama tukang masak atau baker,” tulisnya.

IKLAN

Pada masa sama, Fazley turut menitipkan ucapan terima kasih individu berkenaan kerana telah memberikan komen yang jujur mengenai produk makanannya.

Individu Tempelak ‘Kek Batik Paling Tak Sedap Aku Pernah Rasa, F** Fazley Yaakob’. Padu Jawab Balas Tuan Badan!

“Terima kasih buat Fazley Jalal dan rakan2 beliau! Semoga kita semua kekal berusaha mencari rezeki yang halal di era pendamik yang sangat mencabar! Fazley Jalal, I’m your fan! I love your videos and will continue supporting you,” tulisnya lagi.

Dalam perkembangan lain, Fazley kini menjalankan projek usaha sama dengan Starbucks Malaysia.

Antara menu yang diperkenalkan termasuk Eclairs Daging Salai Lemak Cili Api, Roti Kerak Gula Melaka, Roti Kerak Pandan, Kek Biskut Batik dan Kek Kuih Ketayap Inti Kelapa Gula Melaka.

Foto: Instagram Fazley Yaakob

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI