Gila dan tak masuk akal itulah yang dikatakan oleh netizen apabila mengetahui kisah viral seorang lelaki yang berkongsi pengalaman memakan ikan Flower Horn goreng.

Lelaki tersebut yang dikenali sebagai Muhammad Firdaus Othman berkongsi pengalamannya itu di Facebook.

Katanya, ikan tersebut mempunyai rasa yang sama seperti ikan talapia.

Malah, Firdaus juga sempat berkongsi sebuah video yang memaparkan proses persiapan untuk menyediakan hidangan Flower Horn goreng di akaun Facebook miliknya.

Tindakannya ini mendapat perhatian ramai sehingga mendapat pelbagai reaksi netizen serta mencetuskan seri butanda tanya pada semua orang.

IKLAN

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845 Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845 Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845 Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845 Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845

 

Melalui satu temuramah bersama Sinar Harian, Firdaus berkongsi apakah yang ada dibahagian benjolan ikan tersebut.

Katanya, benjolan itu hanya mengandungi lemak dan sedikit daging. Ia bersifat lembik seperti agar-agar tetapi agak kenyal.

IKLAN

“Rasa ikan itu seperti ikan tilapia tetapi lebih enak. Setakat ini, saya serta rakan tidak mengalami kesan sampingan selepas makan ikan tersebut.

 

“Bagi orang ramai yang tertanya-tanya apa kandungan bonjol di kepala ikan itu, terdapat kandungan lemak dengan sedikit daging dalam benjolan tersebut. Saya buang bahagian itu dan goreng bahagian badan ikan sahaja,” katanya.

Firdaus yang tidak meyangka kisahnya ini akan menjadi viral sehinggakan mendapat perhatian di seluruh dunia terutamanya negara jiran memberitahu sejak perkongsian ini diviralkan dia menerima pelbagai mesej dari serata dunia.

Nah ini dia beberapa gambar keadaan ikan tersebut.

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845

IKLAN

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845

Ikan Goreng Flower Horn Berharga Rm2845
Haish, hati kental betul lah brader ni.

 

SUMBER : Sinar Harian

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI