Isteri kepada penyanyi, mendiang Glenn Fredly iaitu Mutia Ayu, memutuskan untuk tidak akan berkongsi foto-foto melibatkan anaknya, Gewa Atlana Syamayim Latuihamallo atas dasar privasi.

Menurut Mutia, sudah menjadi tanggungjawab dirinya melindungi privasi anaknya itu meski kini baru memasuki usia tiga bulan.

“I have hundreds photos of Gewa tetapi sudah tugas saya untuk melindungi privasi yang dimiliki oleh anak kami Gewa walaupun saat ini dia dia belum memahami apa itu privasi.

IKLAN

“Nanti jika sudah pada waktunya saya akan memberikan history potret tentang dirinya yang pernah saya abadikan dalam bentuk digital,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh Mutia memerusi entri terkini di akaun Instagram miliknya.

Tambah Mutia lagi, biarlah anaknya itu sendiri yang akan memutuskan foto waktu kecil manakah yang ingin dikongsikannya bersama umum bila sudah tiba waktunya nanti.

IKLAN

“Biarkan Gewa pada waktunya memutuskan potret masa kecil bagian mana yang ingin diperlihatkan kepada public,” katanya lagi.

Foto tersebut turut disertakan dengan tanda pagar #pleaserespect.

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen faham mengenai situasi tersebut selain turut mendoakan semoga Mutia dan bayinya itu baik-baik sahaja.

“I Have Hundreds Foto Of Gewa Tetapi…,”- Tidak Akan Kongsi Hal Anak, Isteri Glenn Fredly Minta Netizen Hormat Privasi “I Have Hundreds Foto Of Gewa Tetapi…,”- Tidak Akan Kongsi Hal Anak, Isteri Glenn Fredly Minta Netizen Hormat Privasi

Untuk rekod, Gewa selamat dilahirkan pada tanggal 28 Februari 2020 iaitu 40 hari sebelum Glenn menghembuskan nafasnya yang terakhir.