Persaingan minggu pertama program hiburan popular Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) yang bersiaran secara langsung menerusi Astro Ria 104 menyaksikan penyanyi Jaclyn Victor mendahului senarai markah dalam kalangan 12 peserta lain yang bertanding.

Membawakan dua buah lagu hitsnya, Di Bawah Pohon Asmara dan Gemilang secara medley, Jac mengumpul markah sebanyak 88.40 peratus diikuti Shila Amzah dengan 85 peratus keseluruhan.

Tomok menduduki tempat ketiga dengan 84.10 peratus sementara Dina Nadzir dan Bob Yusof masing-masing memperolehi 83.80 peratus dan 83.60 peratus.

Roy Kapilla yang membuat persembahan menghiburkan menerusi lagu Dikir Rambong pula mengumpul markah sebanyak 70.60 peratus hasil penjurian juri profesional.

IKLAN

Berikut dilampirkan senarai markah para peserta lainnya;

Hazrul Nizam Corot Dengan 56.20 Peratus, Jaclyn Victor Unggul Dengan 88.40 Peratus; Ini Markah Penuh Semua

GV9 yang dilangsungkan dari Dewan Auditorium MBSA Shah Alam menampilkan Nabil Ahmad sebagai pengacara ditemani Elly Mazlein menggantikan Jihan Muse yang sedang dalam tempoh berpantang.

IKLAN

Juara akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100,000, naib juara pula akan meraih RM50,0000 manakala habuan RM30,0000 menanti pemenang tempat ketiga.

Sementara itu, tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing-masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

IKLAN

Bagi edisi kali ini, juri profesional masih terdiri daripada Datuk Ramli MS, Syafinaz Selamat dan Hetty Koes Endang.

Penyanyi Rahimah Rahim pula bertindak sebagai juri jemputan bagi minggu pertama.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI