Penerbit terkenal, Fadzil Teh senada dengan kenyataan penerbit Datuk A.Aida yang mementingkan rupa paras berbanding bakat dalam memilih pelakon untuk membintangi naskhah terbitan rumah produksi milik mereka.

Menurut Fadzil atau lebih dikenali sebagai Haji Zeel, ia merupakan satu fitrah yang mana manusia secara hakikinya suka melihat sesuatu yang cantik dan indah.

“Kalau saya pun nak ambil yang cantik, yang hensem.

“Saya tak kata saya setuju dengan A.Aida tapi apa yang dia kata tu… satu dunia kot suka tengok orang yang cantik sahaja.

“Macam lakonan tu kalau dia ada sedikit asas ia boleh digilap tapi muka tak boleh digilap,” katanya secara berseloroh kepada MH.

IKLAN

Haji Zeel Senada Dengan A.Aida; “Satu Dunia Kot Suka Tengok Orang Yang Cantik Sahaja.”

Haji Zeel ditemui pada majlis pratonton episod 1 drama terbaharu terbitan Zeel Production, Jesnita yang berlangsung di TGV Sunway Velocity Mall, Kuala Lumpur pada Khamis.

Drama 40 episod yang menelan belanja sebanyak RM1.3 juta itu dibintangi Intan Najuwa, Nasha Aziz, Yusuf Bahrin, Malik Mccrone, Fikry Ibrahim dan Lydiawati.

IKLAN

Menurut Haji Zeel lagi, ‘proposal’ untuk meletakkan pelakon kurang mempunyai pakej daripada segi rupa mungkin boleh dilakukan oleh pihak penerbit, namun akhirnya keputusan akhir tetap tertakluk kepada stesen televisyen yang akan memilih barisan pelakon yang dikehendaki mereka.

“Proposal itu mungkin kita (penerbit) boleh hantar tetapi akhirnya pihak stesen tv juga yang akan pilih (barisan pelakon).

IKLAN

“Lagi satu, saya pun tak pernah dapat skrip daripada team penulis skrip yang mana menggambarkan pelakon utama itu yang tidak elok (kacak, cantik),” katanya lagi.

Terdahulu, kenyataan A.Aida yang mengatakan dia lebih mementingkan rupa paras daripada bakat dalam memilih pelakon, mendapat pelbagai reaksi termasuk dalam kalangan pelakon sendiri yang tidak bersetuju dengannya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI