Penyanyi Siti Nordiana mengakui dia berasa amat bertuah apabila menjadi pilihan untuk mendendangkan lagu runut bunyi drama Cukup Derita Itu karya Siti Rosmizah yang diarahkan oleh Along Kamaludin.

Meski drama tersebut terhenti siarannya menerusi slot Samarinda TV3 atas situasi semasa, namun single yang menggunakan judul sama dengan naskhahnya itu nyata diterima baik peminat.

Malah, ibu kepada seorang cahaya mata itu melihat kepercayaan tersebut sebagai satu peluang untuk memastikan dirinya terus kekal relevan di hati peminat.

“Bukan semua penyanyi mendapat peluang menyanyikan lagu OST. Semestinya saya merasa bertuah apabila lagu itu dimainkan setiap hari dari, seiring dengan tayangan drama tersebut.

IKLAN

“Saya melihat ia salah satu cara dan peluang untuk lagu itu diterima dan disukai pendengar kerana ia diputarkan hampir setiap hari,” kata Nana yang menjalani proses rakaman lagu itu sekitar dua jam saja.

Hajat Siti Nordiana Tercapai Rakam Lagu Tam,” – Sentuhannya Istimewa seperti Lagu Farahdhiya, Bertakhta Di Hati Yang Masih Diminati Hingga Kini…” Hajat Siti Nordiana Tercapai Rakam Lagu Tam,” – Sentuhannya Istimewa seperti Lagu Farahdhiya, Bertakhta Di Hati Yang Masih Diminati Hingga Kini…” Hajat Siti Nordiana Tercapai Rakam Lagu Tam,” – Sentuhannya Istimewa seperti Lagu Farahdhiya, Bertakhta Di Hati Yang Masih Diminati Hingga Kini…”

Pada masa sama, Nana turut bersyukur apabila impian mendendangkan lagu ciptaan Tam Spider akhirnya tercapai setelah lebih dua dekad berada dalam industri muzik tanah air.

IKLAN

“Sebenarnya sudah lama saya bercita-cita untuk bekerjasama dengan Tam Spider. Salah satu daripada impian saya sudah pun tertunai apabila akhirnya dapat menyanyi lagu nukilan Tam.

“Saya percaya sentuhannya cukup istimewa seperti mana lagu Farahdhiya, Bertakhta Di Hati yang masih diminati sehingga kini.”

IKLAN

“Secara jujur saya akui Tam sememangnya seorang komposer yang teliti dan banyak membantu saya mendalami lagu Cukup Derita Itu dengan emosi yang tepat,” katanya.

Terdahulu, drama Cukup Derita Itu dibarisi oleh Hisyam Hamid, Ruhainies, Chacha Maembong, Jasmin Hamid, Didie Alias, Farhan Asri, Dian P. Ramlee, Balkisyh Semundur Khan dan ramai lagi.

https://youtu.be/eCUa_Zi2IWQ

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI