“Habis Duit Show & Tabung Kahwin,” – Bisnes Studio Jamming ‘Lingkup’ Sebab Asyik Bercinta, Isteri Lan Solo Kongsi Cerita

Sebelum mengusahakan perniagaan kedai runcit, isteri kepada penyanyi Lan Solo, Sheila Razlan ada berkongsi kisah mengenai kegagalan mereka ketika pertama kali menceburi bidang bisnes sewaktu sebelum berkahwin.

Menurut Sheila, dia bersama Lan pernah membuka sebuah studio latihan muzik namun usaha meraka gagal kerana dikatakan tidak fokus dan terlalu asyik bercinta pada ketika itu.

“Nak throwback sikit la. Ini adalah BISNES PERTAMA kami. KY & LS baru je bertunang masa tu. So kami plan untuk buka studio jamming dekat Taman Permata.

“Masa ni habis segala duit gaji/ duit show/ duit tabung kawen kami korek untuk merealisasikan impian nak ada bisnes bersama.

“Fuhh! Bisnes ini TIDAK BERJAYA ye sebab ada unsur percintaan kat situ. Fokus banyak pada dating & dating. Fokus kerja tu 20% je kot yang lain semua dating,” tulisnya.

IKLAN

Kisah menarik tersebut dikongsikan oleh ibu kepada empat orang anak itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Tambah Sheila lagi, kejadian tersebut menyebabkan mereka terpaksa memanjangkan tempoh pertunangan untuk mencari duit bagi melangsungkan perkahwinan.

“Dah la habis duit lepastu pergi dating pulak, lagi la tak berduit! Nak kahwin gigih cari duit. Tu yang extend tunang smpai 2 tahun tu. Tapi nasib baik kahwin. Jodoh kami panjang. Alhamdulillah.

“Gila tak jadi kahwin. Segala tabung ayam, tabung itik semua KY pecahkan. Demi cinta katanyaaa.

“Perjalanan kami jauh weh dan panjang. Sampai la kami ada SOLO BORNEO MART hari ini. Semua hasil idea dan angan-angan kami berdua. Nah jadi.

“Pasni KY akan pastikan LS dah tiada angan-angan atau impian lain. Risau pulak aku.
Kalau LS nak merasa muntah paku, kau coba la ada impian dan angan-angan lain.

“Coba, will see. Aku akan fail kan segala gantirugi dr 2009 – 2020! Haderrr,” selorohnya.

IKLAN

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur selain turut mendoakan agar perniagaan Sheila bersama suami sentiasa sukses.

Terdahulu, Lan dan Sheila telah pun mendirikan rumah tangga pada tanggal 5 Disember 2009.

Hasil perkahwinan tersebut, pasangan ini dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Nur Amna Qaleesya, Nur Amna Qeesyara, Muhammad Akid Qassyaff, dan Nur Aman Quxandra

Sumber: Instagram Sheila Razlan