Tidak dinafikan, ada segelintir yang bersama gementar untuk menjalani ujian saringan Covid-19 (swab test) dan itulah yang dirasai oleh pelakon Ezzaty Abdullah.

Jelas Ezzaty, dia berasa takut untuk menjalani ujian saringan tersebut kerana khuatir kesakitan yang bakal dialami.

Meski begitu, sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab ibu kepada seorang cahaya mata ini tetap menjalani ujian saringan tersebut demi menjaga keselamatan orang ramai serta atas komitmen kerjaya.

“Ya Allah, tuhan je tau betapa nervous nye saya bila tau nak buat swab test. 2 hari 2 malam nangis sebab takut.

“Pagi tadi pun nangis lagi. saya memang jenis yang tak tahan sakit even amik darah dekat jari pun boleh nangis sakit.

IKLAN

“Tapi sebagai rakyat yang ingin bekerja dan akan jumpa ramai orang, saya perlu bertanggungjawab untuk buat swab test ni sebagai langkah berjaga2 dan memastikan saya tidak menyebarkan wabak covid kepada orang lain especially my family and coworkers.

“Takut or tak semua kena letak tepi dulu ok. Trust me, memang tak sakit pun. kalau saya jenis yang memang tak tahan sakit langsung ni pun cakap tak sakit, macam mana dengan korang?

“Jangan risau kalau tak ade masa or transport nak ke klinik ni sebab dorang boleh datang ke tempat kita untuk melakukan swab test ni. Book je appointment dengan @kumpulan_megaklinik_zahran ok!

IKLAN

“Tq so much @tv3malaysia dan pasukan perubatan Megaklinik Zahran yg memudahkan kami membuat saringan di lokasi. Dah buat baru la #kitajagakita,” tulisnya.

Pelakon drama bersiri Rahimah Tanpa Rahim ini meluahkan rasa syukur dirinya kini disahkan negatif selepas menjalani ujian saringan tersebut.

“Alhamdulillah result dah dapat dan negatif!

IKLAN

semoga kita semua dijauhi dari wabak covid-19,” tulisnya lagi.

G

Sekadar informasi, pihak kerajaan telah memberi kebenaran kepada pihak produksi untuk menjalani pengambaran namun kesemua krew yang terlibat harus menjalani ujian saringan Covid-19 terlebih dahulu.

Foto: Instagram Ezzaty Abdullah