Bakal ditayangkan di pawagam, Tumbal Musyrik merupakan filem pertama terbitan Maxstream Original yang akan ditayangkan di Malaysia selain Thailand, Brunei dan Singapura.

Dalam satu kenyataan, Tumbal Musyrik lakonan Wulan Guritno, Sahilla Hisyam dan Bhisma Mulia ini turut mendapat kerjasama produksi tempatan dan Indonesia, Horizon Film Entertainment, Punnagai Poo Gheetha serta WD Picture.

Produser eksekutifnya, Shahir Sulaiman berkata, dia teruja dan mengharapkan agar Tumbal Musyrik berjaya di pawagam tempatan sementelah jalan cerita dan barisan pelakon yang hebat belaka.

“Saya juga teruja dapat bekerjasama lagi dengan produksi Indonesia apatah lagi, ini filem pertama Maxstream yang akan ditayangkan di Malaysia,” katanya yang turut disertai Rofik Ashari dan Wathin Ciptawan sebagai Produser Eksekutif.

Tumbal Musyrik arahan Faozan Rizal dan Bambang Drias mengisahkan Galang yang terpaksa mengambil jalan pintas dengan ilmu hitam untuk mendapatkan gadis idamannya, Resti sehingga tanpa dia sedar, pelbagai akibat dan peristiwa misteri bakal berlaku.

IKLAN

Filem Seram Tumbal Musyrik Bakal Masuk Malaysia

Filem Seram Tumbal Musyrik Bakal Masuk Malaysia Filem Seram Tumbal Musyrik Bakal Masuk Malaysia

IKLAN

Kampung yang dahulunya aman kini menjadi tumpahan darah kesan daripada pengikut syaitan Gunung Srandil yang terpaksa melepaskan tawaran. Kejadian demi kejadian semakin membawa kepada hakikat bahawa Galang adalah orang yang bertanggungjawab untuk semua ini.

Filem ini juga bakal ditayangkan di Festival Filem Balinale international pada 9 june depan.

IKLAN

Maxstream Original merupakan platform aplikasi layanan streaming video over-the-top pertama Indonesia yang mula beroperasi pada 2018.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/MtgZnLbSkZ0

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI