Belum pun lagi ditayangkan, filem Pulau sudah mendapat perhatian ramai disebabkan babak-babak yang dikatakan keterlaluan selain mencemar batas budaya masyarakat Timur.

Sebagai salah seorang pelakon utama dalam naskhah filem itu, Alif Satar menegaskan dia tidak terlibat dalam mana-mana adegan ‘panas’ dalam filem arahan Euho itu.

Malah, pengarah sangat memahami serta menghormati dirinya dengan tidak melibatkannya dalam mana-mana babak mesra bersama rakan pelakon wanita lain.

Filem Pulau Dikecam Ada Aksi Panas, Alif Satar Tegaskan Tak Terlibat Babak Kontroversi
Antara babak ‘panas’ dalam filem Pulau.

“Saya gementar juga tapi saya berasa sangat gembira sebab pengarah pun faham. Dia tidak satukan saya dalam satu babak.

“Saya rasa sangat terkejut kerana mereka pun memahami, sebab itu ada pelakon-pelakon berbangsa lain bagi memegang karakter-karakter itu.

IKLAN

“Macam saya sendiri tahu, macam mana cita rasa penonton, apa budaya yang kita selesa.

“Kadang-kadang kalau saya fikir babak ini tidak boleh, saya akan beritahu pengarah, jadi memang ada banyak perbincangan di antara kami dalam filem ini,” katanya.

IKLAN

Terdahulu, trailer filem Pulau menerima pelbagai kritikan termasuk daripada pendakwah bebas, PU Syed yang menggesa agar filem itu tidak ditayangkan di pawagam berikutan terdapat babak-babak ‘panas’ dan seksi yang tidak sesuai dengan norma masyarakat Malaysia.

Filem Pulau Dikecam Ada Aksi Panas, Alif Satar Tegaskan Tak Terlibat Babak Kontroversi

IKLAN

Selain Alif, Pulau turut dibintangi Amelia Henderson, Ikmal Amry, Sanjana Suri, Sabronzo, Harris Anuar, Puiyi, Mark O’dea dan Namron.

Filem terbitan Web TV Asia itu bakal menjengah pawagam tempatan pada 9 Mac ini.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI