“Kali ini saya meraikan hari jadi yang lain berbanding tahun sebelumnya, pertama kali tanpa ibu.”

Demikian kata Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid atau DJ Lin yang menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-47, pada 31 Disember lalu.

DJ Lin berkata, meski dalam reda atas pemergiaan ibu, Allahyarham Puteh Jantan pada Jun tahun lalu, namun kenangan 2022 turut terselit memori indah untuk dikenang.

“Setiap tahun ketika arwah masih ada, tiap kali hari jadi dia pasti akan telefon. Tapi kali ini ‘silent’. Namun saya tidak mahu terlalu memikirkan mengenai kesedihan, simpan ia di sudut hati.

“Banyak tanggungjawab yang perlu dilunaskan. Doa kepadanya tetap saya titipkan tanpa jemu. Apa pun kami sekeluarga reda atas kehilangan.

“Tahun 2022 juga menyaksikan banyak juga kemanisan dalam kerjaya saya. Dalam mengemudi Suria fm, pencapaian terbaik kami bersempena dengan 15 kami ke udara berjaya melonjakkan stesen kami ke tempat ketiga paling popular.

IKLAN

“Itu saya pencapaian yang luar biasa dan istimewa. Sudah lama kita impikab untuk berada pada tahap sekarang. Allah makbulkan dan kami bersyukur. Saya anggap ini juga hadiah terindah,” katanya ketika ditemui di Konsert Ambang 2023 Suria FM x IOI City Mall Putrajaya, Sabtu lalu.

“Hari Jadi Dia Pasti Telefon, Tapi Kali Ini ‘Silent’,” – DJ Lin Letak Rasa Sayu Kehilangan Ibu Di Sudut Hati, Terselit Hadiah Terindah Genap 47 Tahun “Hari Jadi Dia Pasti Telefon, Tapi Kali Ini ‘Silent’,” – DJ Lin Letak Rasa Sayu Kehilangan Ibu Di Sudut Hati, Terselit Hadiah Terindah Genap 47 Tahun “Hari Jadi Dia Pasti Telefon, Tapi Kali Ini ‘Silent’,” – DJ Lin Letak Rasa Sayu Kehilangan Ibu Di Sudut Hati, Terselit Hadiah Terindah Genap 47 Tahun “Hari Jadi Dia Pasti Telefon, Tapi Kali Ini ‘Silent’,” – DJ Lin Letak Rasa Sayu Kehilangan Ibu Di Sudut Hati, Terselit Hadiah Terindah Genap 47 Tahun

Dalam pada itu, konsert yang mencuri tumpuan lebih 15,000 pengunjung itu diserikan dengan persembahan artis terkenal, antaranya Ziana Zain, Amir Masdi, Floor 88, Kugiran Masdo dan Andi Bernadee.

IKLAN

Kemeriahan turut dirasai menerusi gandingan tiga penyampainya, Shuib, Sharifah Shahirah dan Suraya selaku hos konsert pada malam itu.

“Alhamdulillah, konsert ambang 2023 kali ini mendapat sambutan diluar jangkaan. Mewakili pihak Suria FM, kami amat berterima kasih kepada semua pengunjung dan peminat setia Suria yang sudi hadir memberikan sokongan.

“Ia diadakan sebagai tanda penghargaan kami buat semua pendengar setia yang sentiasa menyokong kami. Kami berharap agar pengunjung yang hadir dapat bersama-sama meraikan kehadiran tahun baru sambil berhibur bersama insan tersayang,” katanya lagi.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suria Malaysia (@suriamalaysia)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suria Malaysia (@suriamalaysia)

Sepanjang konsert berlangsung, pengunjung turut memenangi hadiah istimewa, termasuk berpeluang membeli ‘Barangan Eksklusif Suria FM’ seperti T-Shirt, lanyard, payung, sticker kereta dan jersi edisi terhad.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik Di Sini