Jika sebelum ini MH menampilkan berita Preity Zinta yang menggunakan khidmat ibu tumpang bagi mendapatkan sepasang cahaya mata kembar. Ramai yang memberikan reaksi tentang isu tersebut. Ada yang mengimbau kembali filem seperti Chori Chori Chupke Chupke dan juga filem Mimi yang mana kedua-duanya mengetengahkan isu penggunaan ibu tumpang bagi mendapatkan bayi.

Tahukan anda selain Preity Zinta, sebenarnya beberapa pasangan selebriti Bollywood popular turut menggunakan khidmat ibu tumpang bagi mengandung dan melahirkan bayi mereka. Proses ibu tumpang ini dimulakan dengan sperma dan juga ovum suami isteri disenyawakan dan kemudiannya dipindahkan di dalam uterus ibu tumpang.

Jom kita lihat siapakah selebriti Bollywood yang mendapatkan anak dengan cara ini.

Empat Bintang Bollywood Yang Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang Untuk Memiliki Cahaya Mata

AAMIR KHAN

Pada tahun 2011, pelakon terkenal ini dan bekas isterinya, Kiran Rao membuka cerita kepada umum yang mereka mengunakan khidmat ibu tumpang selepas lama mencuba untuk mengandung secara alami. Selepas lahirnya anak bongsu mereka yang dikenali dengan nama Azad, mereka berkongsi yang kehidupan mereka semakin lengkap.

IKLAN

Empat Bintang Bollywood Yang Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang Untuk Memiliki Cahaya Mata

SHAH RUKH KHAN

Kelahiran AbRam pada tahun 2013 menjadi pelengkap kepada keluarga Shah Rukh Khan dan isterinya, Gauri. Sebelum itu dia sudah memiliki dua orang anak iaitu Aryan Khan dan Suhana Khan yang dilahirkan secara normal.

Empat Bintang Bollywood Yang Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang Untuk Memiliki Cahaya Mata

IKLAN

SHILPA SHETTY

Aktres cantik rupawan ini memilih untuk melalui proses ibu tumpang bagi kelahiran anak keduanya dan suami, Raj Kundra pada awal tahun 2020. Dalam satu temubual bersama media, wanita berusia 46 tahun ini menjelaskan yang faktor kesihatan dan juga pernah mengalami beberapa kali keguguran menjadi sebab mengapa dia memilih untuk menggunakan khidmat ibu tumpang. Sebelum itu dia memiliki sorang cahaya mata lelaki berusia 8 tahun bernama Viaan.

BACA JUGA: “Teruja Dengan Fasa Baru Ini,” – Preity Zinta Timang Cahaya Mata Kembar Menerusi Proses Ibu Tumpang

Empat Bintang Bollywood Yang Menggunakan Khidmat Ibu Tumpang Untuk Memiliki Cahaya Mata

IKLAN

SOHAIL KHAN

Adik kepada Salman Khan ini merupakan seorang penerbit, pengarah dan juga pelakon. Sohail dan isterinya, Seema Khan. Mereka mengambil keputusan untuk menggunakan khidmat ibu tumpang selepas 10 tahun kelahiran anak pertama mereka. Maka lahirlah Yohan Khan pada tahun 2011.

Walaupun penggunaan ibu tumpang ini popular di luar negara, namun bagi orang individu beragama Islam ia diharamkan.

BACA JUGA: “Kami Punya Bukti Kukuh, Siasatan Sedang Dijalankan,” – Polis Tahan Suami Shilpa Shetty Gara-Gara Video Pornografi

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan