Isu artis wanita yang membuka hijab kini semakin menjadi perbualan netizen apabila semakin ramai artis wanita membuat keputusan untuk tidak lagi berhijab.

Baru-baru ini, MH berkesempatan bertemu dan bertanya pelakon serta pelawak senior, Shamsul Azahar Aliddin atau lebih dikenali dengan Shamsul Ghau Ghau untuk bertanyakan pendapat mengenai isu ini.

“Dunia Akhir Zaman Ni, Orang Yang Menghentam Lebih Banyak…,”- Isu Artis Buka Tudung, Ini Komen Shamsul Ghau Ghau

“Sebenarnya patah balik ni, itu adalah ujian, kita kena bersama-sama orang kata mengambil tanggungjawab, kita tak boleh nak salahkan semua orang, kita tak boleh nak salahkan dia sahaja, kita kena salahkan diri kita juga sebab kita kena sama-sama membantu,

IKLAN

“Kita bukan nak mengkeji dan menghentam. Jadi kita janganlah menghentam malah cakaplah baik-baik supaya benda ini boleh membantu artis itu untuk kekal istiqomah.

“Dunia akhir zaman sekarang ni, orang yang menghentam lebih banyak daripada yang memberi semangat, come on lah kita kena bagi semangat.

IKLAN

“Kita tak boleh masuk syurga sorang-sorang, janganlah asyik menghentam, ada orang nak tunjuk buat kebaikan kita jangan anggap dia dah jadi ulama.

IKLAN

“Baru pakai tudung kita dah kata dia ahli syurga, eh come on syurga itu milik Allah, siapa nak berubah syukur alhamdulilah, yang dia patah balik tu jangan lah kita hentam dia tapi sama-sama kita ajak ke arah kebaikan,”kongsi Shamsul.

Semoga kata-kata dan nasihat yang dikongsi oleh Shamsul ini boleh dijadikan sebagai panduan kepada semua.

Lama tak dengar cerita abang Shamsul Ghau-Ghau ni kan. #MHTOP5#shamsulghaughau#MHnews

Posted by MEDIA HIBURAN on Thursday, 25 April 2019

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI