“Dulu 59 Orang, Sekarang Lebih 300,”- FC Noorkhiriah Makin Meningkat, Rasa Macam Magic!

Tidak seperti selebriti lain yang mempunyai kelab peminat (fan club) mencecah ribuan orang, pelakon Noorkhiriah ada ceritanya tersendiri.

Kongsinya, meski tidak ramai kelab peminat,namun usaha dan sikap disiplinnya sebagai seorang anak seni menjadikan dia kuat dalam arena ini.

“Sebenarnya saya baru sahaja ada fan club (kelab peminat) iaitu Noorkhiriah FC seramai  59 orang beberapa bulan lalu.

“Alhamdulillah, kelab peminat saya kini sudah pun mencecah lebih 300 orang. Semua itu rezeki dan saya amat bersyukur,” katanya kepada MH ketika ditemui di Royal Theatre,Shah Alam baru-baru ini.

Memperoleh gelaran naib juara dalam program All Starts Buka Panggung (akhir) pada Jumaat lalu, bintang drama Nur ini merasakan ia bagai satu mimpi.

IKLAN

“Saya rasa macam tak percaya, macam mimpi dan bagai magic.

“Program yang menggunakan sistem talian online sepenuhnya dari penonton dan kelab peminat itu sendirilah sebenarnya yang melayakkan peserta mara ke peringkat seterusnya.

“Jadi,apabila saya masuk All Starts Buka Panggung, automatik jadi takut dan banyak persoalan dalam kepala saya. Siapa nak sokong nanti? Kelab peminat tak ramai mana pun.

“Masuk separuh akhir pun saya tak sangka, inikan pula ke peringkat final dan sekarang saya jadi naib juara pula.

“Ya Allah, apa sebenarnya yang Kau nak tunjuk ni,” kongsinya sebak.

IKLAN

Terdahulu, Zul Huzaimy dinobatkan sebagai juara bagi program All Stars Buka Panggung sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM50,000 berserta trofi.

Nookhiriah pula berada di tempat kedua dengan dengan hadiah bernilai RM25,000 berserta trofi.

Tempat ketiga dan keempat pula milik Datuk Aaron Aziz dan Rita Rudaini masing-masing membawa RM 10,000 dan RM 5,000 berserta trofi.