“Ditelan Mati Emak, Diluah Mati Bapa,” – Yang Salah Tetap Salah, Aprena Tidak Pertahan Kakak, Turut Nasihati Aliff

Tampil membuat kenyataan berkaitan kontroversi membabitkan kakaknya, Oktavia Manrose dan sahabat baik, Bella Astillah yang diperkatakan sejak semalam, Aprena Manrose menjelaskan, dia tersepit. 

Memuat naik perkongsian di Insta Story beberapa jam lalu, ulas Aprena, dia serba salah apabila kemelut melanda individu yang rapat dengannya. Namun, menegaskan tidak berhak untuk masuk campur urusan rumahtangga orang lain.

Bagai ditelan mati emak, diluah mati bapa. Saya Aprena Manrose juga berdepan rasa serba salah di antara kemelut yang membabitkan kakak, Oktavia Manrose dan sahabat baik, Bella Astillah. 

Bagaimanapun saya sejujurnya tidak berhak mencampuri urusan ini. Tambahan pula, kedua-duanya sangat rapat dengan saya,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, dia mengakui salah tetap salah dan tidak pernah mempertahankan kakaknya.

IKLAN

Cuma yang salah tetap salah. Tak wujud istilah saya mempertahankan kakak. Malah, dia sendiri sudah memohon maaf atas keterlanjuran. Saya sendiri sebagai wanita dan isteri memahami getaran hati Bella saat ditimpa musibah ini,” tambahnya lagi.

Berdoa agar kemelut yang melanda dapat diselesaikan secepat mungkin dan secara aman oleh kedua-dua pihak.

“Cuma pada akhirnya, saya harap mereka berdua dapat memilih jalan damai dan bersemuka depan mata tanpa perlu berbalas pendirian di laman sosial.

“Saya harap akan ada penamat yang baik antara mereka. Saya sayangkan mereka sangat.”

IKLAN

Tegas Aprena, Aliff sebagai lelaki seharusnya mengambil tanggungjawab meleraikan kekusutan.

“Untuk Aliff sendiri yang saya turut akrab, ambillah tanggungjawab ini untuk berdepan secara budiman meleraikan segala gala kekusutan,” ulasnya memohon agar netizen tidak terus menghukum.

Hubungan rumahtangga Aliff Aziz dan Bella Astillah sekali lagi dilanda ombak apabila pelakon lelaki ini buat sekian kalinya didakwa berlaku curang. Aliff sebelum ini pernah dikaitkan dengan Afifah Nasir, adik kepada Anzalna Nasir.

Foto : Aprena Manrose