Pelakon Maya Karin tidak menafikan dirinya ada didekati beberapa orang lelaki tempatan termasuk seorang jejaka dari Australia sejak kembali solo pada tahun 2010.

Bagaimanapun, bintang itu mengakui ketika ini, dia lebih selesa berkawan kerana mahu menumpukan perhatian kepada kerjayanya.

Diam Tak Diam Lebih 11 Tahun Maya Karin ‘Single’, Akui Diintai Beberapa Lelaki, Termasuk Jejaka Australia Diam Tak Diam Lebih 11 Tahun Maya Karin ‘Single’, Akui Diintai Beberapa Lelaki, Termasuk Jejaka Australia

“Ya, sejak kembali single ada lelaki yang cuba mendekati dan nak kenal-kenal. Ada lelaki tempatan, dan yang agak serius nak kenal saya ialah seorang jejaka asal dari Australia.

“Cuma buat masa ini saya lebih selesa untuk menumpukan perhatian kepada kerjaya terlebih dahulu.

“Lagipun sekarang ini saya terlibat dengan sebuah pementasan teater serta beberapa karya seni yang sedang saya fokus dan itu menjadi keutamaan saya,” katanya.

IKLAN

Maya mendedahkan perkara tersebut ketika sesi Instagram (IG) Live Bersama Penggiat Seni, anjuran Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) menerusi topik Aku Pelakon Terbaik, malam tadi (Isnin).

Diam Tak Diam Lebih 11 Tahun Maya Karin ‘Single’, Akui Diintai Beberapa Lelaki, Termasuk Jejaka Australia

Sesi tersebut diadakan sempena Festival Filem Malaysia Ke-31 (FFM31) yang akan berlangsung pada 10 Disember depan.

Sebelum ini, Maya pernah mendirikan rumah tangga dengan lelaki Itali, Muhammad Ali Abdullah atau nama sebenarnya Steven David Shorthose sebelum berceai talak satu serta tidak dikurniakan cahaya mata.

IKLAN

Sementara itu, penerima trofi Pelakon Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia (FFM) sebanyak dua kali menerusi filem Anak Halal (FFM21) dan Ombak Rindu (FFM25) itu juga ada berkongsi mengenai anxiety disorder yang dihadapi.

Menurut Maya, disebabkan perkara itu, dia gagal untuk mendapatkan watak dalam teater muzikal Puteri Gunung Ledang dan filem Crazy Rich Asian.

Diam Tak Diam Lebih 11 Tahun Maya Karin ‘Single’, Akui Diintai Beberapa Lelaki, Termasuk Jejaka Australia Diam Tak Diam Lebih 11 Tahun Maya Karin ‘Single’, Akui Diintai Beberapa Lelaki, Termasuk Jejaka Australia

“Masa uji bakat, saya tak boleh buat dengan baik sebab serangan anxiety. Tangan saya menggigil, berpeluh dan perasaan ketika itu tak stabil.

IKLAN

“Tetapi sekarang ini saya sudah boleh mengawal anxiety saya. Memang betul saya ada rujuk kepada doktor mengenainya,” kata Maya.

Mengangkat topik, Aku Pelakon Terbaik, sesi Live IG itu dikendalikan moderator yang juga dua editor hiburan, Saharudin Mohd Musthafa dan Roslen Fadzil.

Selain itu, beberapa sesi Live IG turut pemain terkemuka industri seni akan diadakan sepanjang sembilan hari, bermula 20 November hingga 29 November depan.

Selain topik Aku Pelakon Terbaik, dua lagi topik diketengahkan iaitu Jadi Pengarah Tanpa Gagal membabitkan Syamsul Yusof, Mawi dan Yana Samsudin. Manakala topik How To Make A Drama Go Viral – The Magic Formula pula menampilkan Datuk Ziela Jalil, Datuk A Aida dan Fadzil Teh.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI