“Dia Ni Mesti High Maintenance,” – Dr Say Throwback Kisah Pikat Isteri Sempena Anniversary

Manis sungguh membaca perkongsian Dr Say Syazril sempena ulangtahun perkahwinan ke-5 dengan Dr Azura Abas.

Mengenang kembali detik perkenalan dengan Azura, kata Say, dia mengenali wanita itu ketika sedang membuat persediaan untuk ke India menyambung pelajaran.

Ui, crite anniversary pun nak part part ke? Ni nk cerita cmne sy DAPAT bini sy, sb dlu pnah post skali on Dec 2017 tp masa tu xcekap berkarang lg maka arini sy crite lain, lebih detail.

“Anyway, 1st time sy set my eyes on @azuraabas adlh pd 2013 mase di MSU sebelum fly buat medic kt India. Sy asal Bangi maka sy konservatif skit. Bile nampak pmpn free hair, sy jadi batak, semua saye nak (terus terang ja, at least sy bukan penunggang agama oops).

“Xsilap yg nak fly g India ade dlm 3-4org ja yg free hair tp bini sy yg berjaya menarik mata sy.”

IKLAN

Lelaki sasa ini terpaksa melupakan hasrat apabila dia merasakan Azura sudah mempunyai kekasih hati.

“Namun begitu, setelah berkilas-kilas pandang sy dpt merasakan yg “die ni sure ade bf dah ni & bf die sure lg hot dari aku ni” + “die ni mesti high maintenance ni tgk la muke die” + “die ni mesti anak dato’ ni, mane nak pandang aku budak Bangi ni”.

“Maka niat sy tuk “nak” kt die terkubur. Sy ingat nak kacau awek free hair lain yg lebih kurang level sy bile ttibe bff die msg sy ckp “beb, azura nak msg ko tanye psl gym skit”, fuuuh terus sy abaikan awek free hair B & fokus hanya pd Azura (sorry awek free hair B).”

Walau tidak pandai bermain kata-kata, namun kepakaran dalam bidang gim berjaya menambat hati.

“Terus-terang sy ckp sy xgifted bermulut manis. Knkdg jeles je tgk lelaki muke suam sendu tp skali die bukak mulut awek beratur mcm terkene minyak dagu. Kalau bukan bff die msg sy, mmg bini sy xnama Azura dh kot skang.

“Sambung crite, memandangkan Azura nk tnye psl gym yg merupakan kepakaran sy, maka skng sy ade point yg kuat tuk tackle die. Tp rupe2ny bff die btau yg sbnrny Azura bekenan jugak skit kat sy. Waaah mase sy dgr yg die bekenan kt sy tu, girang gembira penuh bercahaya kehidupan saye. Time to make my next move, tp mcm biase Part 2 naa peeps. Nk pi celebrate sattt.”

IKLAN

View this post on Instagram

Topik : Happy 5th Anniversary Bini Part 1 . Ui, crite anniversary pun nak part part ke? Ni nk cerita cmne sy DAPAT bini sy, sb dlu pnah post skali on Dec 2017 tp masa tu xcekap berkarang lg maka arini sy crite lain, lebih detail. Anyway, 1st time sy set my eyes on @azuraabas adlh pd 2013 mase di MSU sebelum fly buat medic kt India. Sy asal Bangi maka sy konservatif skit. Bile nampak pmpn free hair, sy jadi batak, semua saye nak (terus terang ja, at least sy bukan penunggang agama oops). Xsilap yg nak fly g India ade dlm 3-4org ja yg free hair tp bini sy yg berjaya menarik mata sy. . Namun begitu, setelah berkilas-kilas pandang sy dpt merasakan yg "die ni sure ade bf dah ni & bf die sure lg hot dari aku ni" + "die ni mesti high maintenance ni tgk la muke die" + "die ni mesti anak dato' ni, mane nak pandang aku budak Bangi ni". Maka niat sy tuk "nak" kt die terkubur. Sy ingat nak kacau awek free hair lain yg lebih kurang level sy bile ttibe bff die msg sy ckp "beb, azura nak msg ko tanye psl gym skit", fuuuh terus sy abaikan awek free hair B & fokus hanya pd Azura (sorry awek free hair B). . Terus-terang sy ckp sy xgifted bermulut manis. Knkdg jeles je tgk lelaki muke suam sendu tp skali die bukak mulut awek beratur mcm terkene minyak dagu. Kalau bukan bff die msg sy, mmg bini sy xnama Azura dh kot skang. Sambung crite, memandangkan Azura nk tnye psl gym yg merupakan kepakaran sy, maka skng sy ade point yg kuat tuk tackle die. Tp rupe2ny bff die btau yg sbnrny Azura bekenan jugak skit kat sy. Waaah mase sy dgr yg die bekenan kt sy tu, girang gembira penuh bercahaya kehidupan saye. Time to make my next move, tp mcm biase Part 2 naa peeps. Nk pi celebrate sattt.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Model sambilan itu turut berkongsi kisah isterinya merajuk di hari sambutan sehingga menangis sebak.

Foto – Instagram Dr Say