Pelakon Zarina Zainudddin tidak menolak untuk membayar gaji kepada mana-mana wanita yang sanggup berkahwin dengan menjaga, mengurus dan membahagiakan anak kembar isitmewanya, Muhammad Raizal Azrai, 25, atau Azal Azra.

Zarina, 51, berkata, dia berhasrat untuk berbuat demikian selepas adik kembar kepada Muhammad Razil Azrai atau Azil yang juga autisme itu pernah menyatakan hasrat untuk mendirikan rumah tangga.

“Kalau ada orang boleh jaga dan bahagian dia, saya sanggup bagi duit dan gajikan setiap bulan. Sekarang susah nak dapat orang yang ikhlas. Manalah tahu orang tu tak nak ‘free’ saja. Ditambah dengan keadaan anak saya yang macam ini, adakah yang sanggup?

“Dia memang nak kahwin dan pernah cakap perkara itu. Sebelum ini ada seorang gadis Indonesia dan cantik orangnya. Tapi sebab budak itu pakai tudung dia tak nak. Dia kata perempuan kalau sudah tua baru kena pakai tudung.

IKLAN

“Tapi saya jelaskan pada dia kenapa kena pakai tudung. Dia cakap nanti sudah tua barulah pakai. Dia bandingkan pula dengan saya.

“Saya terdiam dan tak boleh nak cakap apa. Kadang perjalanan itu sendiri yang akan mengubah kita,” katanya.

IKLAN

Menurutnya lagi, Azal tergolong dalam mild autisme berbanding abangnya yang memerlukan pengambilan ubat.

“Dia Memang Nak Kahwin Dan Pernah…,” – Zarina Zainuddin Sanggup ‘Gajikan’ Menantu Kalau Kahwini Azal “Dia Memang Nak Kahwin Dan Pernah…,” – Zarina Zainuddin Sanggup ‘Gajikan’ Menantu Kalau Kahwini Azal

IKLAN

“Azal ini kategori mild autisme. Jadi, boleh buat sama saja macam orang lain. Saya sanggup pergi melamar orang itu jika ada yang betul-betul nak dengan dia. Kadang kalau anak kita dengan kita, kita nak orang itu fokus pada anak kita.

“Kita kena berkorban juga untuk orang yang sanggup berkorban untuk anak kita. Bagi saya itu tak salah kalau bagi dia gaji sekali pun. Sebab dia pun nak ada kehidupan dan beli apa dia mahukan.

“Macam Azal sudah ada gaji dan kumpulan wang simpanan pekerja (KWSP) sendiri. Saya nak dia ada persediaan untuk masa depan dia,” katanya lagi.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI