“Darah Macam Air Paip,” – Hidung Berdarah Siang Malam, Netizen Speku Achey Kena Buatan Orang?

Menerusi rakaman video yang dimuat naik Achey di laman Instagramnya, kelihatan darah memenuhi wajah dan hidung.

Menurut pelawak ini, kejadian ini kerap berlaku dan semakin parah.

Katanya lagi, menurut doktor, kes ini disebabkan oleh panas dalam.

“Anne_achey@fadbocey @abam_bocik aku kena lagi… tak tau pehal… kerap begini… pagi kena sekali malam kena lagi… now mcm air paip!… terasa kat otak benda tu mengalir…

“Masa #maharajalawakmega2018 tu selalu kena… org cakap panas dalam … klinik pun begitu panas dalam.. solution dah ikut tapi kena jugok,” tulisnya.

IKLAN

Walaupun telah mengikut nasihat yang diberi, namun sakit masih tidak menunjukkan sebarang perubahan.

“Apapun doakan saya baik2 sahaja.. kerja keras?? Mestila ada benda nak rolling dan ada tanggungjawab.. kerja keras itu mesti.. cuma mcm kena berehat seketika jew.. hmmm ntah laa,” tambahnya lagi.

Melihatkan keadaannya, netizen turut berkongsi tips bagaimana merawat panas dalam.

IKLAN

Namun, ada juga yang mendakwa Achey terkena sakit buatan orang.

MH doakan Achey diberi kesembuhan dan dipermudahkan urusan.

Foto : Instagram Achey