“Dah Macam Orang Gila Tahan Sakit,”- Instafamous Asyalliee Selamat Bersalin Anak Kedua, Kongsi Pengalaman 

Instafamous, Asyalliee telah selamat melahirkan bayi keduanya Selasa lalu jam 11.30 pagi seberat 3.31 kg.

Berita gembira itu dikongsikan Asya sendiri di Intagram miliknya.

“Alhamdullilah syukur kepada Allah swt atas kurniaan ini ♥ Semuanya berjalan dengan lancar since asya dah ada experience sebelum ni . My ROSÉ..  #BabySHA#Normaldelivery #Roséitshernickname#26march2019,” tulisnya. 

Dalam masa sama, Asya yang juga dikenali dengan gelaran ‘macam cantik je, amcam comel je’ itu juga turut berkongsi pengalaman melahirkan cahaya mata keduanya itu. ”

IKLAN

“Pengalaman bersalinkan baby rose Alhamdullilah semua dengan izin Allah swt .. Syukur alhamdullilah

“25 march 19
Mommy dah start rasa contraction dari rumah lagi cuma tak kuat sangat . Pukul 1pm sampai hospital check in wad semua , dalam pukul 4:30pm doktor datang check bukaan dah 3CM (Tak sangka teknik mindset menjadi)

“Then bergelak ketawa la mommy daddy and kawan2 dalam wad tu sambil mommy berjalan keliling hospital lepastu mencangkung then buat posisi bersujud semua sambil mindset bila masuk labour room dah 8CM . Sambil duk gelak ketawa dengan daddy duk rasa contraction juga kuat sikit dari yang sebelum tapi tak kuat mana lepastu nurse gtau yang lepas subuh kena masuk labour room dah..

“26 march 19
Dah masuk labour room pukul 7am , doktor check bukaan dah 8CM (lagi sekali tak sangka teknik mindset menjadi) dan bermula la contraction kuat datang melanda diriku ini . Memula boleh kawal lagi sambil berzikir lailahaila anta subhanaka inni kutum minaz zolimin..

“Pastu contraction makin kuat (dah jadi macam orang gila dah masa tu tahan dia punya sakit) then sister check bukaan dah 9CM . So nak kawal diri tak dapat dah , sister bacakan surah sambil usap belakang badan (mommy mcm org tak betul dah masatu)

“Duk tahan punya tahan mommy nak meneran dah, sister check 10CM then meneran la mommy selama 5minit then keluarlah Cinta hati mommy rose pada pukul 11:31am ♥ Alhamdullilah rose bersalin tepat pada 39weeks dalam kandungan..

IKLAN

“Okay daddy kita cuti dulu ye , kita dah dapat sepasang cahaya pertama hati kita sekarang ni . Kita rehat rehat dulu yee hehehe,” tulisnya. 

View this post on Instagram

Pengalaman bersalinkan baby rose ? Alhamdullilah semua dengan izin Allah swt ♥️ Syukur alhamdullilah 25 march 19 Mommy dah start rasa contraction dari rumah lagi cuma tak kuat sangat . Pukul 1pm sampai hospital check in wad semua , dalam pukul 4:30pm doktor datang check bukaan dah 3CM (Tak sangka teknik mindset menjadi) Then bergelak ketawa la mommy daddy and kawan2 dalam wad tu sambil mommy berjalan keliling hospital lepastu mencangkung then buat posisi bersujud semua sambil mindset bila masuk labour room dah 8CM . Sambil duk gelak ketawa dengan daddy duk rasa contraction juga kuat sikit dari yang sebelum tapi tak kuat mana lepastu nurse gtau yang lepas subuh kena masuk labour room dah 26 march 19 Dah masuk labour room pukul 7am , doktor check bukaan dah 8CM (lagi sekali tak sangka teknik mindset menjadi) dan bermula la contraction kuat datang melanda diriku ini . Memula boleh kawal lagi sambil berzikir lailahaila anta subhanaka inni kutum minaz zolimin . Pastu contraction makin kuat (dah jadi macam orang gila dah masa tu tahan dia punya sakit) then sister check bukaan dah 9CM . So nak kawal diri tak dapat dah , sister bacakan surah sambil usap belakang badan (mommy mcm org tak betul dah masatu) Duk tahan punya tahan mommy nak meneran dah, sister check 10CM then meneran la mommy selama 5minit then keluarlah Cinta hati mommy rose pada pukul 11:31am ♥️ Alhamdullilah rose bersalin tepat pada 39weeks dalam kandungan Okay daddy kita cuti dulu ye , kita dah dapat sepasang cahaya pertama hati kita sekarang ni . Kita rehat rehat dulu yee hehehe

A post shared by Siti Syasya Rosaelmi, 21 (@asyalliee) on

Untuk rekod, Asya berkahwin dengan Eboy Arbaain pada Februari 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Haider Mikhail.

Foto : IG Asyalliee