“Cuma Tunjuk Saja Bakat Yang Anda Ada, Tak Perlu Nak Kena Ada ‘Content’ Bodoh,” – Didie Alias

Bintang versatil, Didie Alias menasihatkan pendatang baru dalam dunia seni tempatan untuk elakkan daripada melakukan gimik yang boleh menjejaskan reputasi dan lebih berhati-hati sebelum memuat naik sebarang kandungan di media sosial.

Menurut Didie, 49, semua pihak di dalam sesebuah produksi juga perlu ambil peranan untuk tidak menghasilkan ‘content’ yang tidak berkualiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)

“Kepada pelakon baru, adakah itu (gimik) caranya untuk naikkan nama anda dalam industri? Kalau anda nak naikkan nama, cuma tunjuk sahaja bakat yang anda ada, tidak perlu nak kena ada ‘content’ yang bodoh.

“Sekarang ni, dah macam-macam saya tengok. Contoh macam buat realiti program yang entah apa-apa semata-mata untuk ‘content’. Saya tak marah tapi kita kena fikir sebab kebelakangan ini banyak program dan pada masa sama artis baru pun ramai juga,” katanya.

Didie berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Pelancaran AISEL di Cornerstone IPC Glass House, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)

Mengulas lanjut, Didie atau lebih mesra disapa Mami, menyifatkan pemilihannya sebagai wajah wajikan produk kecantikan dan gaya hidup itu sebagai rezeki.

Lebih tiga dekad dalam seni, Didie tidak menolak amanah yang diberikan itu sebagai rezeki anak dan cucunya.

“Alhamdulillah dengan kepercayaan. Rezeki tak putus dari Allah SWT. Bagi saya, tiap usaha itu pasti akan ada ganjarannya. Saya juga mencuba terlebih dulu produk berkenaan sebelum menyatakan persetujuan.

“Bila ia serasi dengan diri, sudah pasti saya akan promosikan AISEL bersama kenalan dalam industri juga. Tak salah untuk kongsi perkara yang baik kan?

“Pada masa sama, saya bersama team AISEL juga bakal melakukan siri jelajah selain membuat projek CSR dalam tempoh enam bulan bekerjasama. Doakan perancangan ini berjalan lancar, insyaAllah,” katanya lagi.

IKLAN

Dua produk penjagaan wajah yang menjadi tarikan ialah Premium Bright -Up Ampoule dan juga AISEL Dual Beauty Balm.

AISEL diambil daripada perkataan Bahasa Azerbaijan yang membawa maksud pantulan cahaya bulan di permukaan air. Ia diperbuat sepenuhnya dari bahan semula jadi, seperti ekstrak tumbuh-tumbuhan hijau seperti teh hijau, pegaga, biji bunga teratai, kulit beras, dan shea butter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.