“Coretan Ni Bukan Nak Back Up Si Suami, Hanya Nak Cakap Hello Dekat Si Isteri…” – Luqman Hafidz

Pelakon, Luqman Hafidz ada membuat coretan panjang mengenai persahabatan dengan rakan-rakan lelaki yang mulai berubah rutin hidupnya setelah mendirikan rumah tangga.

Tidak mahu menyalahkan mana-mana pihak, perkongsian secara umum itu antara lain turut memohon para sahabat supaya saling mengingati akan sahabat lain yang merindu.

“Kawan hilang bila dah kawin?, bukan nak cakap yg masih lepak itu win, lebih kepada membincangkan terputusnya silaturrahim. Dulu sebelum korang kenal kami kwn2 yg push lebih.

“Pergi lah mintak nombor nanti melepas kau yg sedih”, tak menjadi kau nak give up kami sekeh, “mana tau dia jodoh kau , yg mahal memang selalunya susah weh”.

“Zaman dating kami pun tumpang pening , ye lah time tu kan byk dugaan berpusing pusing, kene tempias, kami suara paling nyaring, “kau putus kau bongok, tengoklah esok dia cari lain,” tulis Hafiz yang dikongsikan menerusi Instagram.

IKLAN

“Alhamdullilah selamat sudah bersanding berdua, kami semua senyum sampai ke telinga, tumpang bahagia hari indah lagi mulia, sempat bisik “malam ni tido awal la brother?

“Tapi sayang lepas tu langsung tak bersua, sebulan sekali belum tentu jumpa, faham baru lepas kawin korang perlukan masa, nak settle down ziarah jumpa semua sanak saudara.

“Ya sudah ada tanggungjawab baru, ada mulut nak suap ada yg nak rumah dulu. Ada yang pindah jauh beribu batu.Masih dalam whatapps group kawan kawanku, tapi kini sepi diam membisu.

“Sorry lah kau faham lah isteri aku bising”, aku angguk tanda setuju dia dulu baru yg lain, “takpelah kita lepak bila hal genting” , utamakan keluarga itu yang paling penting.

“Bukan nak cakap yg kau dah lupakan aku, lebih kepada kawan kau sekarang ni rindu, terkenang apa yg kita pernah ada dulu, rindu gelak tawa bila kongsi segala sendu. Setiap kali nak balik mesti chicken dinner dulu.

“Coretan ni bukan nak back up si suami, Hanya nak cakap hello dekat si isteri,
Nak share kisah persahabatan kami, Yang terbina sebelum korang jd laki dan bini. Ketahuilah apa pun yg jadi, doa sahabat ini sentiasa mengiringi.

IKLAN

“P/S: boleh lah tag isteri masing2 kalau nak lepak hujung minggu ni. Kene tembak balik tanggung sendiri,” kongsinya lagi.

View this post on Instagram

Kawan hilang bila dah kawin?, bukan nak cakap yg masih lepak itu win, lebih kepada membincangkan terputusnya silaturrahim. . Dulu sebelum korang kenal kami kwn2 yg push lebih, “Pergi lah mintak nombor nanti melepas kau yg sedih”, tak menjadi kau nak give up kami sekeh, “mana tau dia jodoh kau , yg mahal memang selalunya susah weh” . Zaman dating kami pun tumpang pening , ye lah time tu kan byk dugaan berpusing pusing, kene tempias, kami suara paling nyaring, “kau putus kau bongok, tengoklah esok dia cari lain” . Alhamdullilah selamat sudah bersanding berdua, kami semua senyum sampai ke telinga, tumpang bahagia hari indah lagi mulia, sempat bisik “malam ni tido awal la brother?🤣” . Tapi sayang lepas tu langsung tak bersua, sebulan sekali belum tentu jumpa, faham baru lepas kawin korang perlukan masa, nak settle down ziarah jumpa semua sanak saudara. . Ya sudah ada tanggungjawab baru, ada mulut nak suap ada yg nak rumah dulu. Ada yang pindah jauh beribu batu.Masih dalam whatapps group kawan kawanku, tapi kini sepi diam membisu. . “Sorry lah kau faham lah isteri aku bising”, aku angguk tanda setuju dia dulu baru yg lain, “takpelah kita lepak bila hal genting” , utamakan keluarga itu yang paling penting. . Bukan nak cakap yg kau dah lupakan aku, lebih kepada kawan kau sekarang ni rindu, terkenang apa yg kita pernah ada dulu, rindu gelak tawa bila kongsi segala sendu. Setiap kali nak balik mesti chicken dinner dulu. . Coretan ni bukan nak back up si suami, Hanya nak cakap hello dekat si isteri, Nak share kisah persahabatan kami, Yang terbina sebelum korang jd laki dan bini, Ketahuilah apa pun yg jadi, doa sahabat ini sentiasa mengiringi.✨😇 . P/S: boleh lah tag isteri masing2 kalau nak lepak hujung minggu ni. Kene tembak balik tanggung sendiri🤣.

A post shared by Luqman Hafidz (@luqmanhafidzx) on

Foto: Instagram Luqman Hafidz