Aktres Fasha Sandha ada merakamkan ucapan al-Fatihah buat kesekian kalinya kepada rakan artis, Allahyarham Ashraf Sinclair yang telah pun pergi mengadap Illahi pertengahan Februari lalu.

Sambil memuat naik foto balu, penyanyi Bunga Citra Lestari bersama anaknya, Noah Aidan Sinlair, bintang Patah Sayap Bertongkat Paruh itu turut berpesan kepada ramai agar terus berbuat baik sesama kita.

Fasha, pada masa sama turut meminta agar mencontohi sikap murni arwah yang dipercayai suka menderma tetapi tidak ditunjuk-tunjuk.

“Al-Fatihah Buat yang telah pergi meninggalkan kita. Untuk kita yang masih hidup, teruskan berbuat kebaikan, kerana berbuat baik sesama semua yang hidup dimuka bumi ini adalah indah.

IKLAN

“Contohi kebaikan yang dibuat arwah Yang suka menderma tetapi tidak ditunjuk2, sehingga kan isterinya pun tidak pernah tahu.

“Sebaiknya, Pergi ke rumah anak yatim atau pergi ke rumah fakir miskin, tak perlu dirakam, kerana biarlah kebaikan kita, hanya Malaikat yang catit dan Allah yang tahu. Semoga segala kebaikan kita diterima olehNya,” tulis Fasha.

Malah, ibu kepada dua cahaya mata yang sedang menantikan kelahiran anak ketiga ini juga turut kagumi sikap profesional yang ada pada isteri arwah.

IKLAN

“Saya kagum dengan sifat professional yang ada pada Bunga. Masih berduka, tapi komitmen tetap diteruskan. Inilah penghibur yang sebenar.

“Biar diri sedang berduka, tetapi tetap mampu menghiburkan orang lain, Allahuakbar., kuat nya hati seorang isteri.

IKLAN

“Semoga Allah terus memberikan kekuatan pada mereka berdua untuk melalui kehidupan tanpa Arwah Ashraf. Salam Jumaat, Al Fatihah,” titip Fasha.

View this post on Instagram

Al Fatihah Buat yang telah pergi meninggalkan kita, Untuk kita yang masih hidup , teruskan berbuat kebaikan, kerana berbuat baik sesama semua yang hidup dimuka bumi ini adalah indah. Contohi kebaikan yang dibuat arwah Yang suka menderma tetapi tidak ditunjuk2 , sehingga kan isterinya pun tidak pernah tahu 💖 Sebaiknya, Pergi ke rumah anak yatim atau pergi ke rumah fakir miskin, tak perlu dirakam, kerana biarlah kebaikan kita, hanya Malaikat yang catit dan Allah yang tahu. Semoga segala kebaikan kita diterima olehNya. Saya kagum dengan sifat professional yang ada pada Bunga. Masih berduka, tapi komitmen tetap diteruskan. Inilah penghibur yang sebenar. Biar diri sedang berduka, tetapi tetap mampu menghiburkan orang lain, Allahuakbar., kuat nya hati seorang isteri. Semoga Allah terus memberikan kekuatan pada mereka berdua untuk melalui kehidupan tanpa Arwah Ashraf. Salam Jumaat, Al Fatihah . . @ashrafsinclair @bclsinclair @dida_sinclair ❤️

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sekadar imbasan, pelakon kacukan Malaysia-England yang turut mencipta nama di Indonesia itu meninggal dunia pada usia 40 tahun, dipercayai akibat serangan jantung.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI