“Buat Sementara Ni Kita Panggil Dia Baby Lockdown,” – Abby Abadi Terima Kehadiran Insan Baru, Bakal Buat Keputusan Selepas Tamat PKP

Pelakon Abby Abadi memaklumkan, dia baru sahaja lepas ‘bersalin’ dan kini sedang ‘berpantang’ dengan kehadiran insan baru dalam keluarga.

Jelasnya, buat masa ini dia akan menjadi penjaga buat sementara waktu dan hanya akan membuat keputusan menyerahkan bayi comel itu selepas tamat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Assalamualaikum. Morning. Salam Corona. Mama berpantang Day 1.

“Patut mcm payah je nk lepas barangan baby dalam rumah ni, rupanya nk beranak lagiii hihi… Kan Abah @jaiezzany.

“Abah risau tak tertanggung Baby ni nanti, tanggungjawab besar kalau ambil lagi.. tapi Sahabat2 disini, kalau suatu masa nanti Sy susah, buleh tolong jugakkan kumpul sorang rm10? hehee.

“Day 7 nanti , Sy bgtau nama dia ye. Buat sementara ni kita panggil dia Baby Lockdown dulu hihihi,” kongsinya.

IKLAN

“Assalamualaikum. Haiii Everything. Sorry harini tak sempat update tentang Wallet Kasih PKP sbb baru lepas bersalin ni, sibuk sikit hihi.. tapi Alhamdullillah. Ada je rezeki masuk ke situ.

“Walaupun tak banyak, tapi sikit2 tu pun cukup bermakna pada yg memerlukan #tqsoooomuchhh.

“Satu lagi nk minta maaf belum sempat transfer utk semua yg tersenarai penerima Wallet Kasih PKP Batch ke 2 smlm sbb acc Sy tak buleh transfer dah, dah sampai limit harini Sy guna uruskan baby ni tadi (kalau online sehari Sy buleh keluar 10k je.

“Lepastu suami pinjamkan dulu RM5k. Jadi sabar jap ye. Sambung esok.

“Sy berbesar hati tadi susah payah maklum pada polis nak keluar, nk uruskan baby sbb Ada yg dah berjanji nk ambil, nk byrkan bil , tiba2 tak jadi.. mcm2 hal.. berjam2 Sy kat situ.

“Sudahnya sy& suami bayarkan bil utk Baby & Mak Baby tu, pastu Sy bawak balik. Milik siapa baby ni tunggulah seminggu lagi, atau sampai selesai PKP, baru Sy buat keputusan. Buat masa ni acah2 tengah berpantang, jadi jangan tanya2 pasal Baby. meroyan i nanti.

“Dan last sebelum tidur nk minta jasa baik Sahabat2 disini tolong Sahabat Sy yg berhati mulia seorang ni. Dia uruskan warga luar melahirkan sampai terpaksa pinjam Ahlong sbb kawan2 taknak tolong.

IKLAN

“Belum selesai masalah tu, ada mak baby sorang ni melahirkan baby minggu ni secara operation, pecah rahim & pecah pundi kencing ( jgn tanya mcmana buleh jadi sbb sy pun taktahu nak kata) jadi Sahabat Sy ni tolong uruskan dia masuk hospital.

“Bil masuk je dah rm2800, pastu taktahu berapa lagi sbb sebulan lagi nk kena berehat dalam tu. Jadinya mari pakat2 kita kumpul sorang sikit tolong dia buleh.

“Masuk teruslah ke akaun kawan Sy tu biar dia uruskan. Niatlah sedekah, zakat ke apa ye. RM10 pun Alhamdullillah.

“Maybank 164717000579 hamidah binti mohd zakaria. Ps: Yg taknak bantu. jgn byk bunyi ye. Block nanti,” luahnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Assalamualaikum. Haiii Everything 😍 Sorry harini tak sempat update tentang Wallet Kasih PKP sbb baru lepas bersalin ni, sibuk sikit hihi.. tapi Alhamdullillah. Ada je rezeki masuk ke situ. Walaupun tak banyak, tapi sikit2 tu pun cukup bermakna pada yg memerlukan #tqsoooomuchhh 😍 . Satu lagi nk minta maaf belum sempat transfer utk semua yg tersenarai penerima Wallet Kasih PKP Batch ke 2 smlm sbb acc Sy tak buleh transfer dah, dah sampai limit harini Sy guna uruskan baby ni tadi (kalau online sehari Sy buleh keluar 10k je. Pastu suami pinjamkan dulu RM5k. Jadi sabar jap ye. Sambung esok 🥰 . Sy berbesar hati tadi susah payah maklum pada polis nak keluar, nk uruskan baby sbb Ada yg dah berjanji nk ambil, nk byrkan bil , tiba2 tak jadi.. mcm2 hal.. berjam2 Sy kat situ. Sudahnya sy& suami bayarkan bil utk Baby & Mak Baby tu, pastu Sy bawak balik. Milik siapa baby ni tunggulah seminggu lagi, atau sampai selesai PKP, baru Sy buat keputusan. Buat masa ni acah2 tengah berpantang, jadi jangan tanya2 pasal Baby. meroyan i nanti 🤣🙊 . Dan last sebelum tidur nk minta jasa baik Sahabat2 disini tolong Sahabat Sy yg berhati mulia seorang ni. Dia uruskan warga luar melahirkan sampai terpaksa pinjam Ahlong sbb kawan2 taknak tolong.. belum selesai masalah tu, ada mak baby sorang ni melahirkan baby minggu ni secara operation, pecah rahim & pecah pundi kencing ( jgn tanya mcmana buleh jadi sbb sy pun taktahu nak kata🙊) jadi Sahabat Sy ni tolong uruskan dia masuk hospital. Bil masuk je dah rm2800, pastu taktahu berapa lagi sbb sebulan lagi nk kena berehat dalam tu. Jadinya mari pakat2 kita kumpul sorang sikit tolong dia buleh. Masuk teruslah ke akaun kawan Sy tu biar dia uruskan. Niatlah sedekah, zakat ke apa ye. RM10 pun Alhamdullillah 🥰 . 🐯 maybank 164717000579 hamidah binti mohd zakaria Ps: Yg taknak bantu. jgn byk bunyi ye. Block nanti 😝 #goodnite #sorrydmterlalubanyak #takterbacasemua 🙏🏻

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Foto : Instagram Abby Abadi