“Mak Abang Umur Dah Above 65, Abang Pula Ada Cancer,” – Kongsi Perbualan Ibu Sedang Menangis, Adzrin Adzhar Tak Mahu Ambil Risiko

Penyanyi Adzrin Adzhar berkongsi perbualan telefon dengan ibunya yang kesedihan akibat terpisah lama dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan.

Jelasnya yang sinonim membahasakan diri sebagai ‘abang’, walaupun jarak rumah dengan ibu hanya 6.4 kilometer, namun dia tetap tidak mahu mengambil risiko kerana faktor usia ibu yang sudah lebih 65 tahun dan merupakan pesakit kanser.

Katanya, dia dan ibu takut untuk berjumpa kerana kedua-duanya merupakan individu berisiko tinggi untuk dijangkiti dan bimbang tiada peluang untuk sembuh.

“Post smlm japlg abang reply eah. Hahaha. Walaupun Jarak Rumah abang dengan mak abang 6.4km SAHAJA.

IKLAN

“Tapi sebab mak abang umur dah above 65. Abang pulak ada cancer.

“Dua2 takut nak jumpa satu sama lain sbb takut terbawak covid19 kat satu sama lain Nauzubillah. Dua2 golongan kalau kena Nauzubillah takleh survive.

“Jadi kita bersabar je lah. PKP4 habis je nanti kita bukak puasa sama2 ye ma. Eh ke dah raya itu jam,” kongsinya.

IKLAN

Fasa ketiga PKP bermula 15 April sehingga 28 April dan rakyat Malaysia dinasihatkan supaya menjalani ibadah puasa dan menjalankan solat sunat terawih di rumah bersama keluarga.

Foto : Instagram Adzrin Adzhar