“Bila Dia Pergi, Saya Percaya Ada Yang Baik Akan Gantikannya,” – Kongsi Tips Move On, Zulin Aziz Cuba Beri Inspirasi Buat Yang Patah Hati!

Selepas mengalami episod cinta duka sebelum ini, selebriti serba boleh, Zulin Aziz ada memberikan pendapatnya mengenai cara terbaik yang boleh diamalkan untuk move on dari titik hitam yang pernah menimpa diri.

Malah, dia turut menerima pertanyaan sama dari pengguna media sosial lainnya menerusu teks peribadi.

Lalu, Zulin ada berkongsi sepotong video mengenai perkara itu, sekitar Disember lalu.

“100 kali tutup pintu bukak pintu tutup balik org ketuk org tutup sampailah waktu yg tepat kau xyah bukak pintu ..org tu bukak sendiri sbb dia dah ada kunci .#jodoh
sabar dan terus berdoa pada Allah sesungguhnya Allah sebaik2 perancang. Sekian dari ustazah zulin,” tulisnya.

IKLAN

Sementara dia antara lain di dalam video berkenaan pula berkata;

Assalamualaikum, ramai yang DM tanya saya macam mana cara Kak Zulin move on. Tengok saya gelak ‘hahaha’ macam tak ada masalah.

“Tapi hati saya Allah sahaja yang tahu. Apa yang boleh saya katakan adalah manusia datang dan pergi dalam hidup kita. Jadi saya selalu rasa begini. Bila dia pergi, saya percaya ada yang baik akan menggantikannya.

“Kalau saya tutup pintu hati saya, maksudnya saya tinggalkan kesan yang tidak baik di hati saya. Di mana perasaan akhir yang ada di hati saya adalah kekecewaan. Rugilah. Kita tak boleh tutup pintu hati kita. Kita buka pintu hati kita sebab kita kena percaya Allah akan gantikan dengan yang lebih baik.

“InsyaAllah, selepas dengan ujian Allah akan gantikan dan hadiahkan dengan kebahagiaan, InsyaAllah. Yang paling penting doa, tawakal, berserah, kuatkan iman kita pada Allah semoga kita ditemukan dengan orang yang baik,” jelas Zulin.

Foto: Instagram Zulin Aziz

IKLAN