Penyanyi Azharina berpendapat, insiden melibatkan Zamani di pentas Gegar Vaganza musim kelima (GV5) minggu lalu adalah adat dalam pertandingan.

Baginya, sudah menjadi resam menerusi sebuah program berbentuk pertandingan, pasti akan ada dugaan. Apatah lagi, ia disiarkan secara langsung.

“Bagi saya itu adat pertandingan, pasti ada yang memang dan kalah. Ada dugaan yang tersendiri. Sebagai salah seorang yang pernah terlibat dan pernah mengalami situasi di GV, saya rasa ia adalah suatu yang normal.

“Tidak ada yang akan tahu, sehinggalah kamu sertai program tersebut. Betapa kuat dugaannya,” katanya kepada MH.

Pada masa sama, penyanyi yang sinonim dengam lagu Elergi Sepi ini turut menambah, sebagai seorang penyanyi apa yang terjadi perlu ditelan meski ia dilihat sukar.

IKLAN

“Kalau setakat tak keluar suara itu normal. Kami sebagai penyanyi, penghibur ni mahu tidak mahu kenalah telan juga. Mungkin pada ketika itu situasi Zamani tidak berapa baik.

“Sebagai seorang rakan penyanyi dan sahabat, saya sedih apabila suaranya tidak keluar. Saya ada tonton,” kata Azharina yang turut menambah walau apa yang berlaku, dia menyifatkan penyanyi itu sudah pun mencipta sejarah tersendiri.

IKLAN

“Dalam sejarah GV, tiada peserta yang markahnya kosong. Zamani sudah buat sejarah. Betapa legendanya seorang manusia bernama Zamani hingga satu dewan nyanyi untuk dia.

“Cuma kalau saya berada di dalam situasinya, saya akan menggunakan peluang yang diberikan. Cuba kekalkan kesihatan dan pada masa sama, minta doa padaNya agar diberikan keluatan.

IKLAN

“Minta juga perkara yang tidak baik itu dijauhnya,” kongsi juara GV musim ketiga ini.

Terdahulu, Azharina ditemui media pada majlis pelancaran single terkininya berjudul Lakar Janji di Narenj Restaurant di Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur pada Selasa.

Lakar Janji merupakan lagu hasilan sepenuhnya Dr. Irma Shida di bawah label Dr. Irma Entertaiment dengan kerjasama Azharina Entertaiment.

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI