Menerusi laman Instagram milik Lisa Surihani, pelakon jelita ini memaklumkan dia terpaksa menangguhkan pembedahan servis Flapless sewaktu menjalani pemeriksaan mata bulan lalu.

Kongsinya lagi, struktur matanya mengalami kesan akibat penggunaan kanta lekap selama 24 tahun.

“Yong mcm “whoa, that’s mummy’s eyeeee!” Ini adalah gambar Lisa masa buat pemeriksaan mata 12 Disember 2019 yang lepas di @profmuhayaeyelasikcentre.

“Untuk yang tidak tahu, Lisa nak buat Flapless pada hari tersebut, tapi nak dijadikan cerita, Lisa perlu tangguhkan pembedahan tersebut. Nak tahu sebab apa?

IKLAN

“Sebab… penggunaan “contact lens” bertahun- tahun ni (24 tahun gais) dah memberi kesan kepada struktur kornea Lisa!” ulasnya.

Bagaimanapun dengan bantuan sesi terapi mata, ibu kepada dua cahaya mata ini berjaya memulihkan keadaan kornea matanya kembali normal.

“Tapi alhamdulillah, dengan kelengkapan perkhidmatan di PMELC, Lisa berjaya juga melalui pembedahan Flapless setelah menjalani sesi terapi mata yang membantu struktur kornea Lisa kembali normal!

IKLAN

“Jadi, kalau anda memakai “contact lens” tapi takut tidak sesuai nak jalani rawatan bebas rabun, jangan risau! Di PMELC, ada cara yang boleh kita usahakan!

“Terapi apa yang mereka gunakan? Nanti Lisa akan kongsikan lagi!

IKLAN

“Jom, book appointment hari ini! Easy step,” tulisnya sambil memberikan kredit.

View this post on Instagram

Yong mcm “whoa, that’s mummy’s eyeeee!” Ini adalah gambar Lisa masa buat pemeriksaan mata 12 Disember 2019 yang lepas di @profmuhayaeyelasikcentre. Untuk yang tidak tahu, Lisa nak buat Flapless pada hari tersebut, tapi nak dijadikan cerita, Lisa perlu tangguhkan pembedahan tersebut. Nak tahu sebab apa? Sebab… penggunaan "contact lens" bertahun- tahun ni (24 tahun gais) dah memberi kesan kepada struktur kornea Lisa! Tapi alhamdulillah, dengan kelengkapan perkhidmatan di PMELC, Lisa berjaya juga melalui pembedahan Flapless setelah menjalani sesi terapi mata yang membantu struktur kornea Lisa kembali normal! Jadi, kalau anda memakai "contact lens" tapi takut tidak sesuai nak jalani rawatan bebas rabun, jangan risau! Di PMELC, ada cara yang boleh kita usahakan! Terapi apa yang mereka gunakan? Nanti Lisa akan kongsikan lagi! Jom, book appointment hari ini! Easy step, Hubungi : 03 – 8741 5138 Layari : www.pmelc.my Gunakan kod "LS01" dan dapatkan saringan mata PERCUMA untuk peneman anda! Wow!

A post shared by Lisa Surihani Mohamed 💋 (@lisasurihani) on

Foto : Instagram Lisa Surihani