Penyanyi Tom mendedahkan dia bakal kembali dengan imej baharu selepas mengambil keputusan untuk membuka stail rambut ‘dreadlock’ yang digayakan sejak tahun 2007 lalu.

Penampilan baharunya itu akan ditampilkan menerusi konsert ketiga Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9), Ahad ini di dalam persembahannya, Goyang Inul yang dipopularkan oleh Inul Daratista.

Tom atau nama sebenarnya, Raja Farah Afzal Raja Ikram menjelaskan, bagi proses membukanya, ia memerlukan masa selama beberapa hari, bergantung kepada keadaan rambut.

“Jujurnya saya buat rambut begini sejak 2007, tetapi sepanjang tempoh tersebut ada waktu saya buka dan pasang balik. Sekali pasang (pakai) dalam dua tiga tahun begitu.

“Rambut asli saya melepasi bahu. Jadi ini adalah lebihan rambut saya sendiri dan kita pasang ikut kepada kesesuaiannya.

“Proses untuk buka ada cara. Memang azablah… prosesnya buatnya pun boleh ambil masa tiga hari. Kali ini akan buka terus dan kemudian akan lakukan perawatan.

IKLAN

“Cuma saya pasti ia tak akan ambil masa sekekap untuk siap. Sebab kalau nak buka tu, akan rasa sakit, nangis,” katanya kepada MH.

Artikel Berkaitan;

Tom Sedar Khilaf, Tak Mahu Sia-Sia Peluang Kedua; “Saya Tak Layak, Tapi Siapa Yang Tak Mahu Masuk?”

IKLAN

Rezeki Tom Sertai GV9, Cerita Situasi Awal Buat ‘Busking’; “Saya Pernah Dapat RM6 Dibahagi Dua.”

Teruja dengan perubahan yang bakal ditampilkan, Tom akui berbuat demikian demi memberikan yang terbaik kepada peminat.

Malah perkara tersebut turut dikongsikan ibu kepada tiga cahaya mata ini menerusi Insta Stories, pada Isnin.

IKLAN

“InsyaAllah penampilan akan berubah, saya pun tak tahu lagi hasilnya bagaimana sebab baru nak buka (Isnin). Kalau boleh saya pun tak mahu tunjukkan hasilnya kepada sesiapa sehinggalah hari saingan minggu ketiga GV9 nanti.

“Untuk buat stail rambut begini perlukan kos sekitar RM800 hingga seribu lebih, sementara kalau untuk servis perawatan sekitar RM250. Sebelum ini ada yang anggap kalau nak basuh rambut perlu ada syampu khas.

“Sebenarnya saya hanya pakai syampu biasa saja. Cuci seperti biasa dan untuk saya memang cucinya setiap hari atas komitmen kerja,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI