Nama pelakon Fezrul Khan kembali hangat diperkatakan selepas netizen mempertikaikan tindakannya membela anjing seperti yang dikongsikan di laman sosial miliknya.

Menurut Fezrul atau nama sebenar, Fezrul Khan Junaidi Khan, 40, segala apa yang dilakukannya adalah berpandukan kepada Al-Quran dan tidak kisah sekiranya tindakannya membela enam ekor anjing bagi menjaga kebunnya yang terletak di Kuala Pilah, Negeri Sembilan menjadi perdebatan ramai.

“Susah sebenarnya hendak bercakap kerana kita ada banyak mazhab, jadi lebih senang jika saya berpandukan kepada ajaran Al-Quran sahaja.

Bela Anjing Jadi Pertikaian, Fezrul Khan Jawab; “Kita Ada Banyak Mazhab, Saya Senang Berpandukan Ajaran Al-Quran.”

“Jika ada sebarang kemusykilan, biasanya saya akan merujuk kitab suci itu saja kerana Allah yang menurunkan Al-Quran, bukannya mazhab.

IKLAN

“Sekiranya masih sukar mendapatkan kefahaman, barulah saya akan merujuk atau berjumpa dengan ustaz,” katanya kepada MH ketika ditemui pada majlis sidang media secara maya drama Aku Seorang Perempuan yang menemui penonton di TV9, setiap Sabtu dan Ahad, jam 7.30 malam.

Menurut Fezrul, ramai orang yang tidak gemar merujuk kepada Al-Quran, sebaliknya lebih mempercayai ceramah daripada pendakwah bebas.

Bela Anjing Jadi Pertikaian, Fezrul Khan Jawab; “Kita Ada Banyak Mazhab, Saya Senang Berpandukan Ajaran Al-Quran.”

IKLAN

“Mereka tidak mahu membaca atau merujuk pada Al-Quran tetapi lebih percaya kepada apa yang dikatakan oleh penceramah sahaja.

“Sedangkan kita ada pelbagai mazhab, contohnya seperti di Mekah, mazhab mereka berbeza engan kita,” katanya.

Terdahulu menerusi laporan sebuah portal, Fezrul mendedahkan dia membela enam ekor anjing bagi menjaga keselamatannya ketika berada di kebun.

IKLAN

“Saya ada enam ekor anjing. Saya latih anjing saya supaya diri saya selamat ketika berada di kebun. Saya jaga pokok dan ada jadual yang perlu diikuti.

“Kadang-kadang itu ada terskip jadual baja. Jadi saya kena baja pada waktu tengah malam.. di situlah fungsi anjing-anjing saya,” katanya.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI