Penyanyi yang juga bekas peserta program Mentor musim keempat, Thalia Rasul mengambil keputusan untuk tidak lagi mengenakan hijab, bermula hari ini.

Jelas pemilik nama lengkap  Ketty Natalia Rasul Khan ini  kepada MH, apa yang berlaku tiada kena mengena dengan statusnya.

Bekas Peserta Mentor 4 Protoge Ziana Zain, Thalia Rasul Ambil Keputusan Untuk Tidak Lagi Berhijab

Cuma, bintang ini mengakui tidak kuat menghadapi setiap tohmahan sekeliling.

“Saya tahu apa yang dilakukan ini bukanlah yang sepatutnya. Malah saya sendiri pun sekolah agama. Akan tetapi saya ingat pesan arwah bapa saya pesan, katanya orang jahat tidak akan minta untuk jadi jahat.

“Tapi solat kena jaga. Itu yang saya ingat sampai sekarang,” katanya merakam kembali momen lebih empat tahun lalu.

IKLAN

“Malah ketika itu pun saya baru sahaja mengenakan tudung tanpa perminataan daripada sesiapa. Memang rasa lebih tenang pada ketika itu. Bagaimanapun setelah banyak hal yang berlaku dalam hidup, termasuk kata-kata negatif dari sekeliling membuatkan diri ini tidak kuat.

“Saya berhijab pun ada yang tempelak saya dengan macam-macam kata meski mereka tidak tahu apa yang dikatakan itu benar atau pun tidak.

“Jadi bila hal sedemikian membuat saya rasa lebih baik kalau saya tidak ambil pusing cakap-cakap orang. Sebab bagi saya, Allah masih pegang hati saya. Tidak dinafikan, saya segala hal yang berlaku membuatkan saya depresi hingga ada ketika mahu cabut nyawa sendiri.

Bekas Peserta Mentor 4 Protoge Ziana Zain, Thalia Rasul Ambil Keputusan Untuk Tidak Lagi Berhijab

IKLAN

“Tetapi alhamdulillah, Dia masih ada dengan saya. Meski tidak lagi mengenakan hijab saya masih Thalia yang dulu. Hanya Dia yang boleh hakimi saya, bukan manusia lainnya,” jelas Thalia jujur.

Mengharapkan agar peminat di luar sana memberi kata semangat agar kembali istiqomah, bekas protoge Ziana Zain ini turut berdoa agar hidupnya kembali tenang.

“Sudah pasti saya perlukan sokongan semua. Berikan saya doa dan kata-kata yang baik agar ini lebih mampu menjadi insan yang lebih baik daripada sebelumnya. Usah kita saling membenci sebab akhirnya ia hanya makan diri sendiri.

IKLAN

“Saya berharap agar hidup kembali tenang dan boleh teruskan kerjaya nyanyian. Alhamdulillah, perjalanan kerjaya saya masih lagi berjalan seperti biasa,” ujarnya yang bakal muncul dengan single terkini berjudul Janda Istimewa, duet bersama kumpulan Pang5.

Bekas Peserta Mentor 4 Protoge Ziana Zain, Thalia Rasul Ambil Keputusan Untuk Tidak Lagi Berhijab

Menurutnya, single berkenaan akan dilancarkan dalam tempoh terdekat. Terdahulu, Thalia sinonim menerusi lagu Diratah Hiba.

Foto: Instagram/Facebook Thalia Rasul

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI