Setakat ini, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menyifatkan bilangan 10 peratus atau kira-kira 3 juta rakyat negara ini yang masih ingkar mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan.

Lalu pelakon dan pelawak, Shamsul Ghau Ghau menyifatkan, andai kakitangan barisan hadapan ini berputus asa, marah dan kecewa untuk terus menerajui ‘peperangan’ wabak Covid-19, apa akan berlaku kepada Malaysia?

Jelas penceramah bertauliah itu, rakyat Malaysia seharusnya terus memberi sokongan dan menitipkan doa agar kesemua mereka terus diberi kekuatan dan kudrat melawan pandemik yang melanda.

“Kecewa.. Frust.. Putus Asa. Geram. Rancang lain jadi lain. Nak tido tetiba kena bangun. Marah! Arghhhhhhh… Itulah yang pernah Pak Su rasa.

“Frust, kecewa, geram, marah, Fade up, Give up dan lain lain.

IKLAN

“Cuba Bayangkan Kalaulah Frontline kita sekarang nie rasa Giveup, Fadeup, kecewa, penat, Frust, putus asa, marah dan lain lain perkataan yang sama waktu dengan nya. Agak agak apa jadi?

“So!!! Kita Jangan Give up, Kita Jangan Fade up, Kita Jangan kecewa, Kita Jangan putus asa, Kita Jangan Frust, Kita Jangan marah, Kita Jangan up set!!!!! Kita Support Semua Frontline Kita Dengan Doa.

“Ya Allah… Kau angkatlah Kembali Virus Covid 19 ini kembali dari Dunia ini, Negara Ini, Negeri Ini, Bandar ini, Kampung ini, Taman ini, Rumah kami ini.

IKLAN

“Ya Allah… Kau Berilah Kekuatan, kesabaran kepada Petugas Petugas Kami yg sedang berdepan dengan Ujian Mu ini.

“Ya Allah… Kau Pimpinlah Pemimpin Pemimpin Kami agar Bersatu , Sebulat Suara Mencari Solusi Utk Menyelesaikan Masaalah atau Ujian yang Kau berikan kepada kami ini.

“Ya Allah… Kau Lembutkan lah Hati Hati Kami Yang Keras ini, mungkin kerana Kesalahan dan Dosa yang kami laku kan secara sedar atau tidak sedar Maka Kau Beri kami Ujian ini.

IKLAN

“Ampuni lah Kami Ya Allah. Kasihani lah kami Ya Allah. Kami lemah Ya Allah. Kami Tak berdaya Ya Allah. Ampuni kami Ya Allah. Kami Bertaubat Ya Allah. Kami Bertaubat Ya Allah.Kami Menyesal Ya Allah… Ameen,” doanya.

View this post on Instagram

Kecewa.. Frust.. Putus Asa.. Geram.. Rancang lain jadi lain.. Nak tido tetiba kena bangun.. Marah!!! Arghhhhhhh… Itulah yang pernah Pak Su rasa. Frust, kecewa, geram, marah, Fade up, Give up dan lain lain. Cuba Bayangkan Kalaulah Frontline kita sekarang nie rasa Giveup, Fadeup, kecewa, penat, Frust, putus asa, marah dan lain lain perkataan yang sama waktu dengan nya.. Agak agak apa jadi?? So!!! Kita Jangan Give up, Kita Jangan Fade up, Kita Jangan kecewa, Kita Jangan putus ada, Kita Jangan Frust, Kita Jangan marah, Kita Jangan up set!!!!! Kita Support Semua Frontline Kita Dengan Doa…. Ya Allah Kau angkatlah Kembali Virus Covid 19 ini kembali dari Dunia ini, Negara Ini, Negeri Ini, Bandar ini, Kampung ini, Taman ini, Rumah kami ini. Ya Allah Kau Berilah Kekuatan, kesabaran kepada Petugas Petugas Kami yg sedang berdepan dengan Ujian Mu ini. Ya Allah Kau Pimpinlah Pemimpin Pemimpin Kami agar Bersatu , Sebulat Suara Mencari Solusi Utk Menyelesaikan Masaalah atau Ujian yang Kau berikan kepada kami ini.. Ya Allah Kau Lembutkan lah Hati Hati Kami Yang Keras ini, mungkin kerana Kesalahan dan Dosa yang kami laku kan secara sedar atau tidak sedar Maka Kau Beri kami Ujian ini.. Ampuni lah Kami Ya Allah.. Kasihani lah kami Ya Allah.. Kami lemah Ya Allah.. Kami Tak berdaya Ya Allah. Ampuni kami Ya Allah. Kami Bertaubat Ya Allah. Kami Bertaubat Ya Allah. Kami Menyesal Ya Allah.. Ameen.

A post shared by Shamsul Ghau Ghau (@paksu_shamsul_ghaughau) on

Sekadar maklumat, Malaysia menerima empat lagi kes kematian melibatkan kes jangkitan Covid-19 menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak 14 pada 23 Mac 2020.

Foto : Instagram Shamsul Ghau Ghau

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI