Setelah hampir 13 tahun melayari bahtera perkahwinan, penyanyi dan penyampai radio Asmawi Ani atau selesa disapa Mawi memberitahu masih menanti untuk dikurniakan cahaya mata kedua bersama isterinya, Ekin Rahmat.

Menurut penyanyi berusia 39 tahun ini memberitahu dia dan isteri tidak merancang dan berserah kepada Yang Maha Esa mengenai perihal zuriat.

Meski masih belum dikurniakan cahaya mata kedua, bintang kelahiran program realiti nyanyian Akademi Fantasia musim ketiga ini tetap meluahkan rasa syukur dan gembira kerana mahligai cinta bersama isteri kekal bahagia.

“Anak Pertama Dah Umur 9 Tahun,” – Masih Menanti Cahaya Mata Kedua, Mawi Minta Doa Moga Dikurniakan Zuriat

IKLAN

“Anak saya yang pertama dah umur 9 tahun dan sejujurnya saya ada berbincang dengan isteri saya untuk tambah anak, tapi itu semua rezeki daripada Allah jadi berserah sahaja kalau ada rezeki, InsyaAllah.

“Tapi kami gembira dengan hidup kami sekarang ini. Alhamdulillah walaupun seorang anak kami boleh beri tumpuan yang lebih kepada antara satu sama lain.

“Kalau tengok umur sekarang saya rasa dah tak boleh nak merancang ni sebabnya kita ni makin lama makin tua. Kalau ada rezeki, ada lah buat masa sekarang ni masih belum ada lagi,” katanya kepada MH.

IKLAN

“Anak Pertama Dah Umur 9 Tahun,” – Masih Menanti Cahaya Mata Kedua, Mawi Minta Doa Moga Dikurniakan Zuriat

Dalam pada itu, Mawi mengharapkan agar peminat sentiasa untuk mendoakan agar dirinya dan isteri dikurniakan cahaya mata lagi.

IKLAN

Imbas kembali, Mawi mendirikan rumah tangga bersama pelakon Ekin Rahmat pada 28 Disember 2008 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama, Cahaya Malaikha

“Anak Pertama Dah Umur 9 Tahun,” – Masih Menanti Cahaya Mata Kedua, Mawi Minta Doa Moga Dikurniakan Zuriat “Anak Pertama Dah Umur 9 Tahun,” – Masih Menanti Cahaya Mata Kedua, Mawi Minta Doa Moga Dikurniakan Zuriat

Foto: Instagram Mawi, Ekin Rahmat

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI