Ada Pasangan Kongsi Kisah Maruah & Aib Rumah Tangga Di Media Sosial, Lufya Omar Lontarkan Pandangannya

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga sudah pasti mengharapkan mahligai cinta yang dibina kekal bahagia dan harmoni sehingga ke akhir hayat.

Namun, jika sudah suratan tidak mustahil perceraian boleh berlaku.

Sebagai wanita yang pernah berdepan dengan situasi kegagalan rumah tangga, Lufya Omar memberikan pandangan berkaitan soal maruah dan aib dalam rumah tangga.

Kongsinya, setiap pasangan yang sudah berkahwin sebaiknya menjaga maruah antara satu sama lain dan tidak membuka aib pasangan bersama orang lain.

Bagaimanapun dalam perkembangan semasa dia melihat situasi tersebut ketika ini.

IKLAN

“Saya akui bila kita banyak bermain media sosial, itu adalah satu masalah kepada kaum wanita. Apabila seseorang itu memegang telefon dalam keadaan yang beremosi, dia akan meluahkan segala perasaan, kesakitan yang dialami kepada orang ramai.

“Tapi nanti apabila dia sudah meluahkan segalanya, mungkin secara sedar atau tidak sedar dia akan mengaibkan ahli keluarga dan diri sendiri.

“Saya dapat lihat dengan situasi yang berlaku sekarang, ramai yang apabila dia tidak puas hati dia terus tulis di laman media sosial.

“Apa sahaja yang berlaku disekeliling, mereka nak kongsi dan beritahu kepada orang ramai,” katanya.

Lufya antara lain berkata demikian ketika diundang sebagai tetamu jemputan untuk berkongsi pendapat tersebut menerusi rancangan bual bicara Wanita Hari Ini yang bersiaran langsung di TV3, pada Khamis.

IKLAN

Sekadar informasi, Lufya telah mendirikan rumah bersama, Dr Che Muhammad Hafiz pada tanggal 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Lana Haura, 2 tahun.

Bagaimanapun, pasangan ini memutuskan untuk bercerai pada Jun tahun lalu.

Foto: Instagram Lufya Omar