“Dia Nak Pilih Hospital, Saya Tunaikan,” – Belum Ada Rezeki Bersalin Normal, Raqib Majid Cerita Tasha Manshahar Akan Dibedah

Penyanyi dan bekas penyampai radio, Raqib Majid mendedahkan walau sesibuk manapun urusan hariannya, dia akan sentiasa meluangkan masa untuk menemani isterinya yang juga merupakan penyanyi, Tasha Manshahar bagi menjalani pemeriksaan kehamilan.

Menurut Raqib, perkara tersebut sememangnya sudah menjadi rutin penting buat dirinya semenjak isterinya hamil anak pertama mereka iaitu, Muammar Rafiqi.

Katanya lagi, pada kehamilan kali kedua ini, dia juga akan menunaikan permintaan Tasha untuk bersalin di hospital pilihannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raqib Majid (@raqibmajid)

“Harini for the first time Muammar ikut dedi bawa mommy check up. Lain rasanya bila ada anak lelaki sulung teman. Dapat jugak Muammar tengok adik sebelum adik keluar tak lama lagi.

“Sebagai seorang suami dan ayah, walau sesibuk mana tetap saya cuba adakan masa untuk tak terlepas teman Tasha check up since Tasha mengandungkan Muammar lagi. Alhamdulillah ALLAH bg rezeki waktu. Kalini Tasha tanya boleh ke dia nak pilih hospital yang dia nak, jadi saya tunaikan.

“Tok guru saya pesan, kalau nak murah rezeki jangan berkira dengan isteri, anak-anak dan keluarga. Doakan saya ye,” tulisnya.

IKLAN

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh bekas peserta Akademi Fantasia (AF) musim ke-9 itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Bagaimanapun, Raqib memaklumkan, isterinya itu bakal melahirkan cahaya mata kedua mereka secara pembedahan memandangkan posisi bayi dilaporkan berada dalam keadaan songsang.

Meskipun ia merupakan satu perkhabaran yang sedih buat isterinya, namun, Raqib percaya perancangan Allah adalah yang terbaik.

“Cuma Tasha sedih sikit harini sebab doktor kata baby tak pusing ke posisi yang sepatutnya. Jadi doktor cadangkan untuk set tarikh. Saya tahu jauh disudut hati Tasha nak cuba untuk bersalin normal sebab dia dah ada pengalaman czer masa melahirkan Muammar.

“Tapi, saya pesan pada dia Allah tahu yang terbaik. Yang penting mommy dan baby selamat. Minta doa semua agar dipermudahkan urusan kami sekeluarga,” kongsinya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat selain turut mendoakan agar segalanya urusan Tasya saat melahirkan nanti akan dipermudahkan.

“Semoga dipermudahkan segala urusan untuk awak dan isteri ya sheikh.

IKLAN

“Insyaallah syeikh semua nya dipermudahkan untuk Tasha, awak, Muammar & baby.

“Semoga dipermudahkan proses bersalin.

“Muammar dah nak jadi abang abang. Moga dimudahkan urusan ticer Tasha,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Raqib dan Tasha telah pun mendirikan rumah tangga mereka pada tanggal 8 September 2018.

Hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini telah telah pun terlebih dahulu dikurniakan cahaya mata sulung, Muammar Rafiqi yang kini baru berusia tiga tahun.

Sumber: Instagram Raqib Majid