Bukan calang-calang penyanyi muda apabila konsert solo pertama Aina Abdul di pentas berprestij di Istana Budaya pada 25 dan 26 Jun ini bakal dihadiri ramai selebriti-popular tanah air.

Menurut Aina atau nama sebenarnya, Nurul Aina Abdul Ghani, 29, dia tidak menyangka apabila konsert yang bakal diketuai Pengarah Muzik, Mac Chew dan Jenny Chin itu turut mendapat perhatian daripada rakan artis.

“Alhamdulillah lebih kurang seminggu lagi saya bakal membuat persembahan di pentas yang cukup saya impikan selama ini. Ibarat mimpi jadi kenyataan apabila berpeluang mengadakan konsert solo di Istana Budaya.

“Ziana, Ella, Anuar Zain…,” – Bukan Calang-Calang! Konsert Aina Abdul Bakal Dihadiri Ramai Penyanyi Mega

“Namun apa yang membuatkan saya lebih teruja dan gementar adalah selain peminat yang sudah mendapatkan tiket menyaksikan konsert ini, pengurus saya memaklumkan ramai selebriti terkenal dan berpengalaman bakal menghadiri konsert ini.

“Antaranya ialah Ziana Zain, Anuar Zain, Ella, Datuk Nora, Datuk Hattan, Nabil Ahmad dan Hael Husaini serta ramai lagi sudah mengesahkan kehadiran mereka sekali gus memberi satu tekanan kepada saya yang masih baru mengadakan konsert ini untuk membuat persembahan di hadapan mereka,” katanya kepada MH.

IKLAN

Menurut Aina yang cukup popular dengan lagu Sepi dan Semalam ini, dia tidak putus berdoa agar segala persiapan menuju konsert A Night With Aina Abdul 2.0 berjalan seperti yang dirancang.

“Ziana, Ella, Anuar Zain…,” – Bukan Calang-Calang! Konsert Aina Abdul Bakal Dihadiri Ramai Penyanyi Mega

“Saya ingin mencipta momen manis bersama peminat di konsert ini. Saya mahu penonton yang hadir merasai dan terhibur dengan setiap lagu yang dipersembahkan.

IKLAN

“Konsert ini adalah untuk kita semua menghargai diri sendiri dan saya akan menghadiahkan segala anugerah yang Tuhan berikan.

“Alhamdulillah persiapan menuju konsert berjalan dengan baik. Saya sudah melakukan beberapa sesi latihan bersama Mac Chew dan pasukannya.

“Ziana, Ella, Anuar Zain…,” – Bukan Calang-Calang! Konsert Aina Abdul Bakal Dihadiri Ramai Penyanyi Mega

IKLAN

“Insha-Allah minggu depan saya akan mengadakan sesi latihan di Istana Budaya untuk mendapatkan ‘mood’ sebelum tarikh konsert,” katanya.

Konsert A Night With Aina Abdul 2.0 merupakan kesinambungan kepada kejayaan Konsert A Night With Aina Abdul yang berlangsung pada Disember tahun lalu.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Aina Abdul

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI