Berkongsi foto kenangan bersama sahabat baik, Harun Salim Bachik, Datuk Afdlin Shauki menjelaskan, biar pelawak baru datang silih berganti, namun legasi Harun Salim Bachik tetap bersemadi dalam dunia komedi.

Kongsinya, zaman dahulu masyakat tidak mengiktiraf golongan pelawak jika dibandingkan dengan masa kini, namun merekalah pemangkin utama dalam mempelopori dunia hiburan ini.

“Al fatihah buat mu sahabat. Budak baru mungkin lupa, tapi aku takkan lupa pengorbananmu utk adik adik kita dalam dunia komedi ini. Zaman kita dulu orang tak berapa pandang pelawak ni.

“Sekadar selingan aja kita tapi oleh kerana orang macam Arwah Harun Salim Bachik, Arwah Din Beramboi, Arwah Mr OS dan ramai lagi pelawak generasi sebelum ni.

IKLAN

“Adik adik pelawak kita hidup dalam dunia yg berbeza di mana kerja menghiburkan hati orang dgn lawak jenaka ini boleh mengubah nasib mereka dan keluarga sehingga menjadi seseorang yg di hormati.

“Al-fatihah buat semua pelawak-pelawak yg sudah pergi kerana sumbangan mereka. #buatbaikramaiorgsayang,” kongsinya.

IKLAN

Netizen menitipkan kata-kata semangat buat pengarah dan pelakon popular itu yang telah banyak membantu kerjaya pelawak seperti kumpulan Bocey sebelum ini.

IKLAN

“Zaman Kita Dulu Orang Tak Berapa Pandang Pelawak Ni,” – Afdlin Shauki Kenang Arwah Harun Salim Bachik, Mohon Doa Buat Yang Telah Pergi “Zaman Kita Dulu Orang Tak Berapa Pandang Pelawak Ni,” – Afdlin Shauki Kenang Arwah Harun Salim Bachik, Mohon Doa Buat Yang Telah Pergi

Terdahulu, berita pemergiaan pelawak, Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Al-Jeffrey Syed Mohd Ridzuan Al-Juffrey awal pagi semalam nyata mengejutkan ramai pencinta seni.

Foto : Instagram Afdlin Shauki

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI