Pelakon Yatt Hamzah ada berkongsi cerita mengenai penyanyi antarabangsa, Rihanna yang ingin menyalur bantuan kepada masyarakat Lebanon yang menghadapi letupan gergasi pada awal bulan lalu.

Yatt atau nama sebenarnya Haryati Hamzah memuji sikap prihatin yang ditonjolkan superstar itu kepada masyarakat seluruh dunia meski dirinya bukan beragama Islam.

“Rihanna Just Asked Her 100 Million Followers To Donate To Help Lebanon. Rihanna telah meminta 100 juta pengikutnya di Instagram utk menderma bg membantu Beirut.

“Walaupun dia Not Yet Muslim, tapi dia tetap bantu dan ajak semua orang bantu atas dasar KEMANUSIAAN. SUBHANALLAH,” tulisnya.

IKLAN

Yatt turut menyarankan agar pengikutnya juga menghulurkan sumbangan kepada masyakarat di Beirut, Lebanon demi kesejahteraan bersama.

“Dan walaupun pengikut sy tak sampai pun 1 juta, saya tetap mohon semua followers utk menderma sejak awal peristiwa dasyhat itu berlaku.

IKLAN

“Dan saya mohon setiap hari agar kita semua terus membantu semampunya. Paling penting sebarkan mesej ini agar lbh ramai yg tahu dan bantu.

“Mungkin telah berjuta dana dr pengikut Rihanna dikumpulkan. Saya hanya mohon utk kumpulkan sekurang2nya RM30k-RM50k dari rakyat Malaysia jika dapat, utk bantu Beirut, Lebanon dan Alhamdulillah hampir RM25k telah berjaya dikumpul.

IKLAN

“Sy harap dpt capai target RM50k. AYUH BANTU BEIRUT. SEBARKAN POST INI.. SAYA MOHON.. DEMI MANUSIA, DEMI AGAMA..,” tulisnya.

View this post on Instagram

Rihanna Just Asked Her 100 Million Followers To Donate To Help Lebanon . Rihanna telah meminta 100 juta pengikutnya di Instagram utk menderma bg membantu Beirut. Walaupun dia Not Yet Muslim, tapi dia tetap bantu dan ajak semua orang bantu atas dasar KEMANUSIAAN. SUBHANALLAH. . . Dan walaupun pengikut sy tak sampai pun 1 juta, saya tetap mohon semua followers utk menderma sejak awal peristiwa dasyhat itu berlaku. Dan saya mohon setiap hari agar kita semua terus membantu semampunya. Paling penting sebarkan mesej ini agar lbh ramai yg tahu dan bantu. . Mungkin telah berjuta dana dr pengikut Rihanna dikumpulkan. Saya hanya mohon utk kumpulkan sekurang2nya RM30k-RM50k dari rakyat Malaysia jika dapat, utk bantu Beirut, Lebanon dan Alhamdulillah hampir RM25k telah berjaya dikumpul. Sy harap dpt capai target RM50k. AYUH BANTU BEIRUT. SEBARKAN POST INI.. SAYA MOHON.. DEMI MANUSIA, DEMI AGAMA..🙏 ⠀ . WALLAHI.. KITA MESTI BANTU BEIRUT, LEBANON. APA YG BERLAKU DI SANA SANGAT DASYHAT & AMAT MENYEDIHKAN. Letupan dasyhat itu telah mengorbankan beratus2 nyawa, lebih 6000 cedera dan beribu lg mayat tidak dijumpai, serta lebih 300,000 orang kehilangan tempat tinggal. di Beirut, Lebanon. LEBANON ADALAH ANTARA NEGARA YG BANYAK MEMBANTU PELARIAN SYRIA YG TERTINDAS. SEKARANG TIBA MASA KITA PENDUDUK DUNIA YG LAIN PULA MEMBANTU MEREKA. . . Hulurkan bantuan anda ke PERTUBUHAN USRAH SUCI MALAYSIA 8603025792 CIMB ISLAMIC SILA TULIS REFERENCE: *TABUNG BEIRUT/LEBANON* . Sebarang pertanyaan hubungi ukhti Zubaidah (018-6611514). . #BEIRUTSEMERGENCYFUND #EMERGENCYFUNDFORBEIRUT #TABUNGBANTUANKECEMASANBEIRUTUSRAHSUCI #USRAHSUCI #PRAYFORBEIRUT #PRAYFORLEBANON #SEMOGAALLAHRAHMATIRAKYATMALAYSIA #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #bondaYattshare #sharingiscaring #ALFATIHAH #INNALILLAHIWAINNAILAIHIROJIUN #ALLAHUAKBAR

A post shared by BONDA YATT MOM OF 4 CHILDREN (@yatthamzah_suci) on

Foto: Instagram Yatt Hamzah