Jodoh itu rahsia Allah. Itulah ungkapan yang sering diperkatakan ramai mengenai hubungan percintaan.

Baru-baru ini, pelakon Puteri Sarah Liyana telah berkongsi sepotong video throwback,iaitu momen pernikahannya dengan suami tersayang, Syamsul Yusof.

View this post on Instagram

#sajathrowback. It’s not my anniversary 😬 everytime tengok video nikah sendiri nak nangis. A very emotional day that day. Semua nangis haritu. Ternampak @fadzainuddin nangis for the first time 😋 @sofiamegat paling over menangis. @syamsulyusoffilm denggi masa tu sampai terpikir nak nikah kat hospital je. @sudyrtahir siap kirim ubat denggi masa kat masjid 😊Dugaan…but we made it dengan kuasa Allah. Who knows, jodoh kami kuat. Selama ni kenal @syamsulyusoffilm tengok kat TV je. Tau dia ni pengarah termuda in Malaysia. Takotttt 🏃‍♀️ Tak pernah terjumpa kat ABP, ASK ke, tau2 jodoh. . . Jodoh itu rahsia Allah. Cinta kerana Allah. 6 years knowing you, loving u until jannah. Now we have Syaikhul Islam and …. 😘 ( cer teka girl or boy 🤪) . . Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu. . Ya Allah…indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan kami insan yang tenang dan menenangkan orang sekeliling serta teladan yang baik bagi manusia. #shamsulsarahsyaikhul

A post shared by Puteri Sarah Liyana Megat (@puterisarahliyana) on

Sarah juga telah mengimbas kembali memori ketika berlangsungnya  majlis pernikahan itu.

Tambah Sarah lagi, dia turut mendoakan agar perkahwinan yang dibina kekal selamanya. 

Susulan itu,netizen turut sama mendoakan kebahagiaan mereka.

Pasangan ini berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Syaikhul Islam yang kini berusia 1 tahun 6 bulan. 

Menariknya lagi, Sarah kini sedang hamil anak kedua, 5 bulan. Semoga semuanya dipermudahkan buat pasangan selebriti ini.

Apa Kata Anda